topBanner
Chicken Kiev

Chicken Kiev

med bagte grøntsager & aioli

Børnevenlig

Hør lige her - saftigt, gennemstegt kyllingbryst fyldt med smeltende aromatisk hvidløgssmør. Fileten er dækket af sprød, gyldenstegt panering, og det smager bare helt fantastisk. Ikke overbevist endnu? Ærligt talt, Chicken Kiev kan sagtens være den bedste kyllingeret i dit repertoire. Hvis du - eller nogen i familien for den sags skyld - ikke har bragt en gaffel med Chicken Kiev til munden endnu, er det obligatorisk at tage chancen nu! Sammen med lækre, bagte rodfrugter og vidunderligt god aioli, er det et festmåltid at glæde sig til!

Allergener:mælkægglutensennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid35 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 stk

Gulerod

1 stk

Rødbede

1 stk

Rødløg

2 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Citron

2 stk

Kyllingebrystfilet

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

1 pose

Spinat

40 g

Aioli

(Indeholderæg, sennep)

1 stk

Pastinak

Ikke inkluderet i din måltidskasse

40 g

Smør*

(Indeholdermælk)

1 stk

Æg*

(Indeholderæg)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2213 kJ
Kalorier (kcal)529 kcal
Fedt33 g
Mættet fedt13 g
Kulhydrat42 g
Sukker22 g
Protein10 g
Salt1 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Tag smør ud af køleskabet. Forvarm ovn til 240°C/220°C varmluft. Skær gulerod (uskrællet), pastinak (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern. Skær rødløg i både. Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie. Krydr med salt og peber. Vend det hele sammen. Bag i ovnen i 20-25 min.

2

Pres eller hak hvidløg fint. Hak persille fint. Riv citronskal. Skær citron i både. Bland smør, hvidløg, citronskal, 1/2 persille, et nip salt og peber i en lille skål. Stil til side. Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst. Lav et snit (men skær ikke helt igennem) med en skarp kniv. Fyld med hvidløgssmør. Fold sammen.

3

Pisk æg i en dyb tallerken. Bland panko, resterende persille, et nip salt og peber i en anden dyb tallerken. Vend forsigtigt kylling i æg og derefter i panko. Stil til side på en tallerken.

4

Hæld olie i en stegepande, så hele bunden er dækket. Varm olien op ved middelhøj varme. Steg kylling i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden. Overfør til en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 6-10 min.

5

Bland spinat med bagte grøntsager. Vend indtil spinaten falder sammen.

6

Anret kylling og grøntsager på tallerkener. Top med overskydende hvidløgssmør fra bagepladen. Server med aioli og citronbåde.