I aften skal vi forkæles med sprødpaneret torsk med skønne krydderier, og hjemmelavede rødbede- og pastinakfritter med remoulade. En skøn kontrast til den lidt tunge mad er en frisk æble-fennikelsalat med citron.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Citrusfrugt
50 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
250 g
Torsk
(Indeholder: Fisk)
½ g
Oregano, tørret
1 stk
Æble
½ stk
Fennikel
75 g
Remoulade
(Indeholder: Æg, Sennep)
2 stk
Pastinak
2 stk
Rødbede
½ tsk
Salt til rodfrugter
1 spsk
Olie til salat
½ tsk
Sukker til salat
2 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til panering
1 stk
Æg til panering
¼ tsk
Salt til fisk
1 spsk
Olie til stegning
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær rødbede og pastinak (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med oregano, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, skær citron i både.
Skær æble i små tern.
Skær fennikel i tynde, halve skiver.
Bland olivenolie, et skvæt citronsaft, sukker og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Tilsæt fennikel og æble, og vend sammen.
Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg i en anden dyb tallerken.
Bland panko og Hvide Løjer & Urter i en tredje dyb tallerken.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Vend fisk i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret fisk, rodfrugtefritter og æble-fennikelsalat på tallerkener.
Server med remoulade.