I aften steger kuller, og lader den simre i en fantastisk sauce med smør, hvidløg, ponzudressing og sojasauce. Samtidig ovnbager vi broccoli og gulerod med sesamfrø, og koger aromatiske jasminris. Vi topper herlighederne med frisk limesaft og forårsløg, og så er maden færdig.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
250 g
Broccoli
1 stk
Gulerod
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
1 stk
Forårsløg
½ stk
Lime
1 stk
Hvidløgsfed
15 ml
Ponzudressing
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten, Sulfitter)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
250 g
Kuller
(Indeholder Fisk)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 dl
Vand (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
1 spsk
Smør (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Skær broccoli (inklusive stokken) i 2 cm tern.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde skiver.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil møre.
Imens, skær lime [1/2 stk, 2P] i både.
Pres eller hak hvidløg fint.
Snit forårsløg fint.
Bland hvidløg, ponzudressing, sojasauce og vand [1 dl | 2 dl] i en lille skål.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.
Steg fisk i 2-3 min på den ene side.
Vend fisk, tilsæt ponzusauce og smør [1 spsk I 2 spsk], og steg videre i 1-2 min, eller indtil fisken er gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret fisk, grøntsager og ris i dybe tallerkener.
Top fisk med sauce og grøntsager med sesamfrø.
Drys med forårsløg.
Server med limebåde.