topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Svinekam

Svinekam

med honningbagte grøntsager, kartofler og rødvinssauce

Gem denne ret til weekenden, og få en festlig aften med udsøgt mad! Dryp honning og olivenolie over rodfrugterne og steg i ovnen for en sprød yderside og et blødt indre. Steg kødstrimler til perfektion. Lav en lækker rødvinssauce med hvidløg og timian, og kog kartofler. Så har vi hurtigt og nemt skabt et vidunderligt festmåltid!

Tags:
Under 650 kcal
Hurtig
Allergener:
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Gulerod

2 stk

Pastinak

1 stk

Rødløg

12.5 g

Honning

500 g

Kartofler

300 g

Svinekamfilet

1 stk

Hvidløgsfed

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

1 g

Tørret timian

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Smør (trin 4)

efter behov

Vand (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)682 kcal
Energi (kJ)2854 kJ
Fedt21.87 g
Mættet fedt7.4 g
Kulhydrat87.64 g
Sukker27.8 g
Protein40.45 g
Salt1.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft.  Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Halver kartofler (uskrællet). Kom kartofler i gryden med kogende vand*, og kog i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand*, og vend kartofler med en klat smør* og et nip salt*. Stil til side under låg for at holde på varmen.

Bag grøntsager
2

Skær gulerod (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i kvarte på langs. Skær rødløg i 2 cm både. Overfør grøntsager til en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og tilsæt honning [1/2 pakke, 2P]. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag øverst i ovnen i 15 min, eller indtil møre og let karamelliseret.

Steg kød
3

Skær svinekød i 1 cm strimler. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme. Tilsæt svinekød, krydr med et nip salt*, og steg i 3-4 min, eller indtil gennemstegt. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir for at holde på varmen.

Lav sauce
4

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* i samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt hvidløg, timian, rødvinssauce, vand* [2 spsk | 4 spsk] og et nip peber*, og steg i 2-3 min. Tilsæt kødsaft fra tallerkenen.

Tilsæt spinat
5

Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag. Hak persille fint. Tag bagepladen med grøntsager ud af ovnen. Tilsæt spinat, og vend indtil den er faldet sammen.

Server
6

Anret kartofler, svinekød og grøntsager på tallerkener. Øs rødvinssauce over. Drys med persille.