HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSvinekam
topBanner
Svinekam

Svinekam

med honningbagte grøntsager, kartofler og rødvinssauce

Gem denne ret til weekenden, og få en festlig aften med udsøgt mad! Dryp honning og olivenolie over rodfrugterne og steg i ovnen for en sprød yderside og et blødt indre. Steg kødstrimler til perfektion. Lav en lækker rødvinssauce med hvidløg og timian, og kog kartofler. Så har vi hurtigt og nemt skabt et vidunderligt festmåltid!

Tags:HurtigUnder 650 kcal
Allergener:sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12.5 g

Honning

1 g

Tørret timian

60 g

Rødvinssauce

(Indeholdersulfitter)

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

300 g

Svinekamfilet

2 stk

Pastinak

1 stk

Rødløg

2 stk

Gulerod

1 pose

Bredbladet persille

60 g

Spinat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Smør* (trin 4)

efter behov

Vand* (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2853.5613 kJ
Kalorier (kcal)682.0175 kcal
Fedt21.8702 g
Mættet fedt7.4 g
Kulhydrat87.6444 g
Sukker27.8 g
Protein40.4475 g
Salt1.4 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft.  Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Halver kartofler (uskrællet). Kom kartofler i gryden med kogende vand*, og kog i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand*, og vend kartofler med en klat smør* og et nip salt*. Stil til side under låg for at holde på varmen.

2

Skær gulerod (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i kvarte på langs. Skær rødløg i 2 cm både. Overfør grøntsager til en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og tilsæt honning [1/2 pakke, 2P]. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag øverst i ovnen i 15 min, eller indtil møre og let karamelliseret.

3

Skær svinekød i 1 cm strimler. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme. Tilsæt svinekød, krydr med et nip salt*, og steg i 3-4 min, eller indtil gennemstegt. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir for at holde på varmen.

4

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* i samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt hvidløg, timian, rødvinssauce, vand* [2 spsk | 4 spsk] og et nip peber*, og steg i 2-3 min. Tilsæt kødsaft fra tallerkenen.

5

Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag. Hak persille fint. Tag bagepladen med grøntsager ud af ovnen. Tilsæt spinat, og vend indtil den er faldet sammen.

6

Anret kartofler, svinekød og grøntsager på tallerkener. Øs rødvinssauce over. Drys med persille.