Gem denne ret til weekenden, og få en festlig aften med udsøgt mad! Dryp honning og olivenolie over rodfrugterne og steg i ovnen for en sprød yderside og et blødt indre. Steg kødstrimler til perfektion. Lav en lækker rødvinssauce med hvidløg og timian, og kog kartofler. Så har vi hurtigt og nemt skabt et vidunderligt festmåltid!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Gulerod
2 stk
Pastinak
1 stk
Rødløg
12.5 g
Honning
500 g
Kartofler
300 g
Svinekamfilet
1 stk
Hvidløgsfed
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
1 g
Tørret timian
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 pose
Bredbladet persille
efter behov
Smør (trin 4)
efter behov
Vand (trin 4)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Halver kartofler (uskrællet). Kom kartofler i gryden med kogende vand*, og kog i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand*, og vend kartofler med en klat smør* og et nip salt*. Stil til side under låg for at holde på varmen.
Skær gulerod (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i kvarte på langs. Skær rødløg i 2 cm både. Overfør grøntsager til en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og tilsæt honning [1/2 pakke, 2P]. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag øverst i ovnen i 15 min, eller indtil møre og let karamelliseret.
Skær svinekød i 1 cm strimler. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme. Tilsæt svinekød, krydr med et nip salt*, og steg i 3-4 min, eller indtil gennemstegt. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir for at holde på varmen.
Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* i samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt hvidløg, timian, rødvinssauce, vand* [2 spsk | 4 spsk] og et nip peber*, og steg i 2-3 min. Tilsæt kødsaft fra tallerkenen.
Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag. Hak persille fint. Tag bagepladen med grøntsager ud af ovnen. Tilsæt spinat, og vend indtil den er faldet sammen.
Anret kartofler, svinekød og grøntsager på tallerkener. Øs rødvinssauce over. Drys med persille.