
Tikka masala-stegte linser
med kogte kartofler og cashewnødder
Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften laver vi en skøn gryderet med linser, kokosmælk og lime. Gryderetten får fantastisk smag af at blive krydret med Tikka Masala og karry. Vi serverer vores Tikka Masala med kogte kartofler, frisk koriander, sprøde cashewnødder og en frisk spinatsalat med cherrytomater, lime og chili.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
1 pakke
Grønne linser
250 ml
Kokosmælk
30 g
Tikka masala
4 g
Curry-on
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
500 g
Kartofler
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
½ stk
Rød chili
½ stk
Lime
20 g
Cashewnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Jordnødder, Sesam)
1 pose
Koriander
125 g
Cherrytomater
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 spsk
Smør (trin 1)
1 spsk
Smør (trin 2)
¼ efter behov
Salt (trin 2)
½ dl
Vand (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 2)
Fremgangsmåde

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Vend kartofler med smør [1 spsk I 2 spsk], krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.

Skyl linser under koldt vand i en si.
Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg linser med Curry-On og Tikka Masala i 1 min, eller indtil velduftende, og sænk til middel varme.
Tilsæt kokosmælk, grøntsagsbouillon, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 6-8 min, eller indtil servering.

Imens, skyl spinat under koldt vand i et dørslag.
Halver cherrytomater.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Bland tomat, spinat, et stort skvæt limesaft og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Hak cashewnødder groft.
Pluk koriander.
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og skær i tynde skiver.

Tilsæt et skvæt limesaft til stegepanden lige inden servering.

Anret kartofler og linser i dybe tallerkener.
Top med koriander og cashewnødder.
Server med spinatsalat toppet med chili.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.