topBanner
Ovnstegt lammeculotte

Ovnstegt lammeculotte

med rødvinsauce og persillemos

Premium

I aften laver vi perfekt festmad - vidunderlig lam, der først steges og derefter bages færdig i ovnen. Vi laver også en cremet og smuk grøn persillemos, og en lækker rødvinssauce med hvidløg og rosmarin. Et spændende tilbehør er salat med bagte cherrytomater!

Allergener:sulfittermælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Lammeculotte

500 g

Kartofler

125 g

Cherrytomater

15 ml

Balsamico

(Indeholdersulfitter)

½ stk

Rosmarin

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Hvidløgsfed

60 g

Rødvinssauce

(Indeholdersulfitter)

60 g

Blandet salat

20 g

Græskarkerner

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Smør* (trin 2)

(Indeholdermælk)

2 spsk

Mælk* (trin 2)

(Indeholdermælk)

¼ tsk

Salt* (trin 2)

1 spsk

Smør* (trin 5)

(Indeholdermælk)

¼ dl

Vand* (trin 5)

¼ tsk

Salt* (trin 5)

Sukker* (trin 3)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)4312 kJ
Kalorier (kcal)1031 kcal
Fedt78 g
Mættet fedt40 g
Kulhydrat54 g
Sukker8 g
Protein32 g
Salt2 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Gryde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Tag lam ud af køleskabet. Krydr med et nip salt*, og rids fedtsiden på kryds og tværs med 1 cm mellemrum. Opvarm en stegepande på middel varme. Steg lam med fedtsiden nedad i 8-9 min. Skru op til høj varme, og brun på alle sider i 30 sek. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 15 min, eller indtil gennemstegt. Overfør til et skærebræt, og dæk til med sølvpapir.

2

Bring en mellemstor gryde med saltet vand* i kog. Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Kog i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt smør* [3 spsk | 6 spsk], mælk* [2 spsk | 4 spsk] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel.

3

Halver cherrytomater. Bland cherrytomater, balsamico, en smule olivenolie* og et nip sukker*, salt* og peber* i et ildfast fad. Bag øverst i ovnen i 15 min. Skyl salat under koldt vand* i en si.

4

Hak rosmarin [1/2 stilk | 1 stilk] fint. Hak persille groft. Pres eller hak hvidløg fint. Vend persille i gryden med kartoffelmos.

5

Opvarm en stegepande på middel varme, når lammet har 3 min tilbage. Tilsæt smør* [1 spsk | 2 spsk], hvidløg, rosmarin, rødvinsauce, vand* [¼ dl | ½ dl], salt* [¼ tsk | ½ tsk] og et nip peber*, og lad simre i 2-3 min. Tag cherrytomater ud af ovnen, og lad køle af en smule. Vend med salat, en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber* i en skål.

6

Skær lam i tykke skiver. Anret kartoffelmos, lam og salat på tallerkener. Øs rødvinsauce over kødet, og top salaten med græskarkerner.