topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnstegt lammeculotte

Ovnstegt lammeculotte

med rødvinsauce og persillemos

I aften laver vi perfekt festmad - vidunderlig lam, der først steges og derefter bages færdig i ovnen. Vi laver også en cremet og smuk grøn persillemos, og en lækker rødvinssauce med hvidløg og rosmarin. Et spændende tilbehør er salat med bagte cherrytomater!

Allergener:
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Lammeculotte

500 g

Bagekartoffel

125 g

Cherrytomater

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

15 ml

Balsamico

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Rosmarin

1 pakke

Græskarkerner

60 g

Blandet salat

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Smør (trin 2)

2 spsk

Mælk (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 5)

¼ dl

Vand (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

efter behov

Sukker (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)1031 kcal
Energi (kJ)4312 kJ
Fedt77.89 g
Mættet fedt39.9 g
Kulhydrat53.57 g
Sukker7.9 g
Protein32.27 g
Salt2.1 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Tilbered lam
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Tag lam ud af køleskabet. Krydr med et nip salt*, og rids fedtsiden på kryds og tværs med 1 cm mellemrum. Opvarm en stegepande på middel varme. Steg lam med fedtsiden nedad i 8-9 min. Skru op til høj varme, og brun på alle sider i 30 sek. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 15 min, eller indtil gennemstegt. Overfør til et skærebræt, og dæk til med sølvpapir.

Lav kartoffelmos
2

Bring en mellemstor gryde med saltet vand* i kog. Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Kog i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt smør* [3 spsk | 6 spsk], mælk* [2 spsk | 4 spsk] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel.

Bag cherrytomater
3

Halver cherrytomater. Bland cherrytomater, balsamico, en smule olivenolie* og et nip sukker*, salt* og peber* i et ildfast fad. Bag øverst i ovnen i 15 min. Skyl salat under koldt vand* i en si.

Lav persillemos
4

Hak rosmarin [1/2 stilk | 1 stilk] fint. Hak persille groft. Pres eller hak hvidløg fint. Vend persille i gryden med kartoffelmos.

Lav rødvinsauce
5

Opvarm en stegepande på middel varme, når lammet har 3 min tilbage. Tilsæt smør* [1 spsk | 2 spsk], hvidløg, rosmarin, rødvinsauce, vand* [¼ dl | ½ dl], salt* [¼ tsk | ½ tsk] og et nip peber*, og lad simre i 2-3 min. Tag cherrytomater ud af ovnen, og lad køle af en smule. Vend med salat, en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber* i en skål.

Server
6

Skær lam i tykke skiver. Anret kartoffelmos, lam og salat på tallerkener. Øs rødvinsauce over kødet, og top salaten med græskarkerner.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image