Prosciuttosvøbt svinekød og svampesauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Prosciuttosvøbt svinekød og svampesauce

Prosciuttosvøbt svinekød og svampesauce

med blød kartoffelmos og ovnbagt rosenkål

Så blev det weekend, og familien skal forkæles med et innovativt festmåltid. Vi svøber svinemørbrad i prosciutto, og bager den til perfektion. Kødet får selskab i ovnen af rosenkål, toppet med pinjekerner og tranebær. Samtidigt laver vi cremet kartoffelmos og en vidunderlig sauce med østerhatte, fløde, persille og hvidløg.

Tags:
Proteinrig
Allergener:
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Svinemørbrad

50 g

Prosciutto

100 g

Østershatte

4 g

Kyllingebouillon

500 g

Bagekartoffel

300 g

Rosenkål

20 g

Tranebær

(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

4 g

Hvide Løjer & Urter

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 4)

½ spsk

Smør (trin 5)

½ spsk

Hvedemel (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3765 kJ
Kalorier (kcal)900 kcal
Fedt44.4 g
Mættet fedt25.6 g
Kulhydrat91.2 g
Sukker22 g
Protein70.4 g
Salt6.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog. 

Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. 

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.

Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], finrevet ost og salt [½ tsk | 1 tsk]. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og dæk til med låg. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos. 

Bag svinemørbrad
2

Svøb svinemørbrad i prosciutto.

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme. 

Steg svinemørbrad i 1-2 min på hver side, eller indtil brunet, og overfør til en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 12-15 min.

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
3

Imens, riv østershatte i mindre stykker.

Hak persille fint (gem nogle hele blade til anretning). 

Skær ender af rosenkål, og halver. 

Bag rosenkål
4

Vend rosenkål med en smule olivenolie, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en skål.

Fordel rosenkål på bagepladen i ovnen, og bag i 10-12 min, eller indtil mør. 

Top rosenkål med pinjekerner, når der er 5 min tilbage.

Lav svampesauce
5

Smelt smør [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. 

Steg østershatte i 3-4 min, eller indtil brunet. 

Tilsæt Hvide Løjer & Urter og kyllingebouillon, og steg videre i 2-3 min, eller indtil velduftende. Tilsæt hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk] under omrøring. 

Sænk til middel, tilsæt madlavningsfløde, og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet. Tilsæt persille, og vend sammen.

Vend rosenkål med tranebær lige inden servering. 

Server
6

Skær svinemørbrad i skiver.

Anret svinemørbrad, kartoffelmos og rosenkål på tallerkener.

Top med svampesauce og persille.