HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconItaliensk Rejerisotto
topBanner
Italiensk rejerisotto

Italiensk rejerisotto

med ovnbagte cherrytomater og frisk basilikum

Rejerisotto er en velsmagende, fyldig hverdagsmad, som er let at tilberede. Du bager risottoen i ovnen og tilsætter ingredienser efterhånden som risene bages. Cherrytomater, spinat, revet ost, basilikum... Lyder det godt?

Tags:Under 650 kcal
Allergener:SulfitterKrebsdyrSelleriMælkÆg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12 ml

Balsamico

(IndeholderSulfitter)

1 stk

Skalotteløg

2 stk

Hvidløgsfed

150 g

Risottoris

150 g

Rejer

(IndeholderSulfitter, KrebsdyrKan indeholdeMælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)

125 g

Cherrytomater

60 g

Spinat

(Kan indeholdeSelleri)

1 stk

Citron

4 g

Grøntsagsbouillon

(IndeholderSelleri)

1 pose

Basilikum

40 g

Finrevet ost

(IndeholderMælk, Æg)

4 g

Hvide Løjer & Urter

½ stk

Rød chili

Ikke inkluderet i din måltidskasse

5 dl

Vand (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 1)

1 tsk

Sukker (trin 3)

1 spsk

Smør (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)585 kcal
Energi (kJ)2449 kJ
Fedt19.94 g
Mættet fedt12.3 g
Kulhydrat68.47 g
Sukker8.4 g
Protein28.04 g
Salt3 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Rivejern
Ildfast fad
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Hak skalotteløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] med en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme. Tilsæt skalotteløg og halvdelen af hvidløg, og steg under omrøring i 2-3 min, eller indtil møre. Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil let gennemsigtige.

2

Tilsæt vand [5 dl | 10 dl], Hvide Løjer & Urter og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Tag panden af varmen. Overfør til et ildfast fad, og dæk til med sølvpapir. Bag i ovnen i 18-22 min, eller indtil væden er absorberet og risene er ‘al dente’. TIP: ‘Al dente’ betyder, at risene er kogte, men stadig har en smule bid.

3

Halver cherrytomater. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med balsamico, en smule olivenolie og sukker [1 tsk | 2 tsk], og krydr med et nip salt og peber. Bag i ovnen i 15 min, når risottoen har 15 min tilbage. Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.

4

Snit chili [1/2 stk, 2P] fint. Hak basilikum groft. Skær citron i både. Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme, når risottoen har 5 min tilbage. Tilsæt chili, resterende hvidløg og rejer, og steg i 1-2 min på hver side. Krydr med et nip salt og peber.

5

Tag risotto ud af ovnen. Tilsæt spinat, cherrytomater, finrevet ost, et skvæt citronsaft, basilikum (gem lidt til anretning) og smør [1 spsk | 2 spsk], og vend sammen. Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.

6

Anret risotto i dybe tallerkener. Top med rejer og resterende basilikum. Server med resterende citronbåde.