topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk rejerisotto

Italiensk rejerisotto

med ovnbagte cherrytomater og frisk basilikum

Rejerisotto er en velsmagende, fyldig hverdagsmad, som er let at tilberede. Du bager risottoen i ovnen og tilsætter ingredienser efterhånden som risene bages. Cherrytomater, spinat, revet ost, basilikum... Lyder det godt?

Tags:
Kalorielet
Allergener:
Krebsdyr
Sulfitter
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

15 ml

Balsamico

1 stk

Skalotteløg

2 stk

Hvidløgsfed

150 g

Risottoris

150 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)

125 g

Cherrytomater

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

1 stk

Citron, økologisk

4 g

Grøntsagsbouillon

1 pose

Basilikum

40 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

4 g

Hvide Løjer & Urter

½ stk

Rød chili

Ikke inkluderet i din måltidskasse

5 dl

Vand (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 1)

efter behov

Sukker (trin 3)

1 spsk

Smør (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)576 kcal
Energi (kJ)2408 kJ
Fedt19.85 g
Mættet fedt12.3 g
Kulhydrat65.84 g
Sukker4.8 g
Protein28.06 g
Salt2.3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern
Ildfast fad

Fremgangsmåde

Forbered risotto
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Hak skalotteløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* [1 spsk | 2 spsk] med en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Tilsæt skalotteløg og halvdelen af hvidløg, og steg under omrøring i 2-3 min, eller indtil møre. Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil de er let gennemsigtige.

Bag risotto
2

Tilsæt vand* [5 dl | 10 dl], Hvide Løjer & Urter og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Tag panden af varmen. Overfør til et ildfast fad, og dæk til med sølvpapir. Bag i ovnen i 18-22 min, eller indtil væden er absorberet og risene er ‘al dente’. TIP: ‘Al dente’ betyder at risene er gennemkogte, men stadig har en smule bid.

Bag cherrytomater
3

Halver cherrytomater. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med balsamico og en smule olivenolie*, og krydr med et nip sukker*, salt* og peber*. Bag i ovnen, når risottoen har 15 min tilbage. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag. 

Steg rejer
4

Snit chili [1/2 stk, 2P] fint. Hak basilikum groft. Riv citronskal, og skær citron i både. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme , når risottoen har 5-7 min tilbage. Tilsæt chili, et nip citronskal, resterende hvidløg og rejer, og steg i 2-3 min på hver side. Krydr med et nip salt* og peber*.

Bland risotto
5

Tag risottoen ud af ovnen. Tilsæt spinat, cherrytomater, finrevet ost, resterende citronskal, et skvæt citronsaft, basilikum (gem lidt til anretning) og smør* [1 spsk | 2 spsk], og vend sammen. Smag til med salt* og peber*. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen er for tør. 

Server
6

Anret risotto i dybe tallerkener. Top med rejer og resterende basilikum. Server med resterende citronbåde.