Rejerisotto er en velsmagende, fyldig hverdagsmad, som er let at tilberede. Du bager risottoen i ovnen og tilsƦtter ingredienser efterhƄnden som risene bages. Cherrytomater, spinat, revet ost, basilikum... Lyder det godt?
LƦs produktets etiket for at fƄ al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diƦtbehov.
15 ml
Balsamico
(Indeholdersulfitter)1 stk
SkalottelĆøg
2 stk
HvidlĆøgsfed
150 g
Risottoris
150 g
Rejer
(Indeholdersulfitter, krebsdyr)125 g
Cherrytomater
60 g
Spinat
1 stk
Citron, Ćøkologisk
4 g
GrĆøntsagsbouillon
(Indeholderselleri)1 pose
Basilikum
40 g
Finrevet ost
(IndeholdermƦlk, Ʀg)4 g
Hvide LĆøjer & Urter
½ stk
Chili
5 dl
Vand* (trin 2)
1 spsk
SmĆør* (trin 1)
Sukker* (trin 3)
1 spsk
SmĆør* (trin 5)
Tænd ovnen pÄ 220°C/200°C varmluft. Hak skalotteløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* [1 spsk | 2 spsk] med en smule olivenolie* i en stegepande pÄ middelhøj varme. Tilsæt skalotteløg og halvdelen af hvidløg, og steg under omrøring i 2-3 min, eller indtil møre. Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil de er let gennemsigtige.
TilsƦt vand* [5 dl | 10 dl], Hvide LĆøjer & Urter og grĆøntsagsbouillon, og bring i kog. Tag panden af varmen. OverfĆør til et ildfast fad, og dƦk til med sĆølvpapir. Bag i ovnen i 18-22 min, eller indtil vƦden er absorberet og risene er āal denteā. TIP: āAl denteā betyder at risene er gennemkogte, men stadig har en smule bid.
Halver cherrytomater. Fordel pÄ en bageplade med bagepapir. Dryp med balsamico og en smule olivenolie*, og krydr med et nip sukker*, salt* og peber*. Bag i ovnen, nÄr risottoen har 15 min tilbage. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.
Snit chili [1/2 stk, 2P] fint. Hak basilikum groft. Riv citronskal, og skær citron i bÄde. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande pÄ middelhøj varme , nÄr risottoen har 5-7 min tilbage. Tilsæt chili, et nip citronskal, resterende hvidløg og rejer, og steg i 2-3 min pÄ hver side. Krydr med et nip salt* og peber*.
Tag risottoen ud af ovnen. Tilsæt spinat, cherrytomater, finrevet ost, resterende citronskal, et skvæt citronsaft, basilikum (gem lidt til anretning) og smør* [1 spsk | 2 spsk], og vend sammen. Smag til med salt* og peber*. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen er for tør.
Anret risotto i dybe tallerkener. Top med rejer og resterende basilikum. Server med resterende citronbƄde.