HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconItaliensk Rejerisotto
topBanner
Italiensk rejerisotto

Italiensk rejerisotto

med ovnbagte cherrytomater og frisk basilikum

Rejerisotto er en velsmagende, fyldig hverdagsmad, som er let at tilberede. Du bager risottoen i ovnen og tilsƦtter ingredienser efterhƄnden som risene bages. Cherrytomater, spinat, revet ost, basilikum... Lyder det godt?

Tags:Under 650 kcal
Allergener:sulfitter•krebsdyr•selleri•mƦlk•æg

LƦs produktets etiket for at fƄ al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diƦtbehov.

Forberedelsestid35 minutter
25 minutter
SvƦrhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Balsamico

(Indeholdersulfitter)

1 stk

SkalottelĆøg

2 stk

HvidlĆøgsfed

150 g

Risottoris

150 g

Rejer

(Indeholdersulfitter, krebsdyr)

125 g

Cherrytomater

60 g

Spinat

1 stk

Citron, Ćøkologisk

4 g

GrĆøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

1 pose

Basilikum

40 g

Finrevet ost

(IndeholdermƦlk, Ʀg)

4 g

Hvide LĆøjer & Urter

½ stk

Chili

Ikke inkluderet i din mƄltidskasse

5 dl

Vand* (trin 2)

1 spsk

SmĆør* (trin 1)

Sukker* (trin 3)

1 spsk

SmĆør* (trin 5)

NƦringsindhold
NƦringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2408.2893 kJ
Kalorier (kcal)575.595 kcal
Fedt19.8546 g
MƦttet fedt12.3 g
Kulhydrat65.8427 g
Sukker4.8 g
Protein28.0608 g
Salt2.3 g
arrow down iconarrow down icon
•Ildfast fad
•Bageplade
•Rivejern
•Stegepande
FremgangsmƄde
FremgangsmƄdearrow up iconarrow up icon
1

TƦnd ovnen pĆ„ 220°C/200°C varmluft. Hak skalottelĆøg fint. Pres eller hak hvidlĆøg fint. Smelt en klat smĆør* [1 spsk | 2 spsk] med en smule olivenolie* i en stegepande pĆ„ middelhĆøj varme. TilsƦt skalottelĆøg og halvdelen af hvidlĆøg, og steg under omrĆøring i 2-3 min, eller indtil mĆøre. TilsƦt ris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil de er let gennemsigtige.

2

TilsƦt vand* [5 dl | 10 dl], Hvide LĆøjer & Urter og grĆøntsagsbouillon, og bring i kog. Tag panden af varmen. OverfĆør til et ildfast fad, og dƦk til med sĆølvpapir. Bag i ovnen i 18-22 min, eller indtil vƦden er absorberet og risene er ā€˜al dente’. TIP: ā€˜Al dente’ betyder at risene er gennemkogte, men stadig har en smule bid.

3

Halver cherrytomater. Fordel pĆ„ en bageplade med bagepapir. Dryp med balsamico og en smule olivenolie*, og krydr med et nip sukker*, salt* og peber*. Bag i ovnen, nĆ„r risottoen har 15 min tilbage. Skyl spinat under koldt vand* i et dĆørslag. 

4

Snit chili [1/2 stk, 2P] fint. Hak basilikum groft. Riv citronskal, og skƦr citron i bĆ„de. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande pĆ„ middelhĆøj varme , nĆ„r risottoen har 5-7 min tilbage. TilsƦt chili, et nip citronskal, resterende hvidlĆøg og rejer, og steg i 2-3 min pĆ„ hver side. Krydr med et nip salt* og peber*.

5

Tag risottoen ud af ovnen. TilsƦt spinat, cherrytomater, finrevet ost, resterende citronskal, et skvƦt citronsaft, basilikum (gem lidt til anretning) og smĆør* [1 spsk | 2 spsk], og vend sammen. Smag til med salt* og peber*. TIP: TilsƦt et skvƦt vand, hvis risottoen er for tĆør. 

6

Anret risotto i dybe tallerkener. Top med rejer og resterende basilikum. Server med resterende citronbĆ„de.