HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconItaliensk Rejerisotto
topBanner
Italiensk rejerisotto

Italiensk rejerisotto

med ovnbagte cherrytomater og frisk basilikum

Rejerisotto er en velsmagende, fyldig hverdagsmad, som er let at tilberede. Du bager risottoen i ovnen og tilsætter ingredienser efterhånden som risene bages. Cherrytomater, spinat, revet ost, basilikum... Lyder det godt?

Tags:Under 650 kcal
Allergener:sulfitterkrebsdyrsellerimælkæg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Balsamico

(Indeholdersulfitter)

1 stk

Skalotteløg

2 stk

Hvidløgsfed

150 g

Risottoris

150 g

Rejer

(Indeholdersulfitter, krebsdyr)

125 g

Cherrytomater

60 g

Spinat

1 stk

Citron, økologisk

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

1 pose

Basilikum

40 g

Finrevet ost

(Indeholdermælk, æg)

4 g

Hvide Løjer & Urter

½ stk

Chili

Ikke inkluderet i din måltidskasse

5 dl

Vand* (trin 2)

1 spsk

Smør* (trin 1)

Sukker* (trin 3)

1 spsk

Smør* (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2408.2893 kJ
Kalorier (kcal)575.595 kcal
Fedt19.8546 g
Mættet fedt12.3 g
Kulhydrat65.8427 g
Sukker4.8 g
Protein28.0608 g
Salt2.3 g
arrow down iconarrow down icon
Ildfast fad
Bageplade
Rivejern
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Hak skalotteløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* [1 spsk | 2 spsk] med en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Tilsæt skalotteløg og halvdelen af hvidløg, og steg under omrøring i 2-3 min, eller indtil møre. Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil de er let gennemsigtige.

2

Tilsæt vand* [5 dl | 10 dl], Hvide Løjer & Urter og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Tag panden af varmen. Overfør til et ildfast fad, og dæk til med sølvpapir. Bag i ovnen i 18-22 min, eller indtil væden er absorberet og risene er ‘al dente’. TIP: ‘Al dente’ betyder at risene er gennemkogte, men stadig har en smule bid.

3

Halver cherrytomater. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med balsamico og en smule olivenolie*, og krydr med et nip sukker*, salt* og peber*. Bag i ovnen, når risottoen har 15 min tilbage. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag. 

4

Snit chili [1/2 stk, 2P] fint. Hak basilikum groft. Riv citronskal, og skær citron i både. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme , når risottoen har 5-7 min tilbage. Tilsæt chili, et nip citronskal, resterende hvidløg og rejer, og steg i 2-3 min på hver side. Krydr med et nip salt* og peber*.

5

Tag risottoen ud af ovnen. Tilsæt spinat, cherrytomater, finrevet ost, resterende citronskal, et skvæt citronsaft, basilikum (gem lidt til anretning) og smør* [1 spsk | 2 spsk], og vend sammen. Smag til med salt* og peber*. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen er for tør. 

6

Anret risotto i dybe tallerkener. Top med rejer og resterende basilikum. Server med resterende citronbåde.