
Kør i rutsjebane gennem en glasur af honning ned i et flerfarvet hav af vilde ris og laks, der får dine smagsløgs endorfiner til at skyde i vejret. Svøm rundt blandt lime, friske grøntsager og vidunderligt frisk koriander, før du tager en pause for at lade øjnene tørre.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
25 g
Honning
100 g
Vilde basmatiris
200 g
Laksefilet
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
25 g
Ketchup
½ stk
Chili
1 stk
Gulerod
1 stk
Forårsløg
1 stk
Rød peberfrugt
1 pose
Koriander
1 stk
Citrusfrugt
10 g
Sesamfrø
2.5 dl
Vand

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft. Bring ris og vand* i kog i en kasserolle. Sænk til lav varme, og lad simre i 8-10 min uden låg. Si vand fra, og hæld ris tilbage i kasserollen.

Halver chili på langs, fjern kerner og hak fint. Bland ketchup, soja, honning, sesamfrø og 1/2 chili (stærk!) til en glace i en lille skål.

Fjern skind fra laksefileter. Læg laksefileter i et ovnfast fad. Hæld glacen over, så hele laksen er dækket. Bag i 8-10 min.

Snit forårsløg fint. Skræl og riv gulerod. Skær peberfrugt i 1 cm tern. Skær lime i både. Hak koriander (med stilk) fint.

Bland gulerod, forårsløg, peberfrugt og koriander i gryden med ris. Tilsæt en skvæt olivenolie* og limesaft, og rør rundt.

Anret ris og laks i dybe tallerkener. Drys med resterende chili (stærk!) og koriander.