Skip to main content
Honning- og sojaglaseret laks
Honning- og sojaglaseret laks

Honning- og sojaglaseret laks

med grøntsagsris & lime

4.3
(49)

Kør i rutsjebane gennem en glasur af honning ned i et flerfarvet hav af vilde ris og laks, der får dine smagsløgs endorfiner til at skyde i vejret. Svøm rundt blandt lime, friske grøntsager og vidunderligt frisk koriander, før du tager en pause for at lade øjnene tørre.

Allergener:
Hvede
Soja
Gluten

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honning

100 g

Vilde basmatiris

200 g

Laksefilet

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

25 g

Ketchup

½ stk

Chili

1 stk

Gulerod

1 stk

Forårsløg

1 stk

Rød peberfrugt

1 pose

Koriander

1 stk

Citrusfrugt

10 g

Sesamfrø

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand

Næringsindhold

Kalorier (kcal)107 kcal
Energi (kJ)447.8 kJ
Fedt2.6 g
Mættet fedt0.3 g
Kulhydrat17.7 g
Sukker12.7 g
Kostfibre1.9 g
Protein2.5 g
Salt2.1 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft. Bring ris og vand* i kog i en kasserolle. Sænk til lav varme, og lad simre i 8-10 min uden låg. Si vand fra, og hæld ris tilbage i kasserollen.

Bland glace
2

Halver chili på langs, fjern kerner og hak fint. Bland ketchup, soja, honning, sesamfrø og 1/2 chili (stærk!) til en glace i en lille skål. 

Tilbered laks
3

Fjern skind fra laksefileter. Læg laksefileter i et ovnfast fad. Hæld glacen over, så hele laksen er dækket. Bag i 8-10 min.

Forbered grøntsager
4

Snit forårsløg fint. Skræl og riv gulerod. Skær peberfrugt i 1 cm tern. Skær lime i både. Hak koriander (med stilk) fint.

Bland grøntsagsris
5

Bland gulerod, forårsløg, peberfrugt og koriander i gryden med ris. Tilsæt en skvæt olivenolie* og limesaft, og rør rundt.

Server
6

Anret ris og laks i dybe tallerkener. Drys med resterende chili (stærk!) og koriander.