Skip to main content
Honning- og sojaglaseret laks
Honning- og sojaglaseret laks

Honning- og sojaglaseret laks

med grøntsagsris & lime

4.1
(423)

Kør i rutsjebane gennem en glasur af honning ned i et flerfarvet hav af vilde ris og laks, der får dine smagsløgs endorfiner til at skyde i vejret. Svøm rundt blandt lime, friske grøntsager og vidunderligt frisk koriander, før du tager en pause for at lade øjnene tørre.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Vilde basmatiris

200 g

Laksefilet

25 g

Honning

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

25 g

Ketchup

½ stk

Rød chili

1 stk

Gulerod

1 stk

Forårsløg

1 stk

Rød peberfrugt

1 pose

Koriander

1 stk

Lime

10 g

Sesamfrø

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand

Næringsindhold

Kalorier (kcal)107 kcal
Energi (kJ)448 kJ
Fedt2.6 g
Mættet fedt0.4 g
Kulhydrat17.7 g
Sukker12.7 g
Kostfibre1.9 g
Protein2.5 g
Salt2.1 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Bring en gryde med vand*, ris og et nip salt* i kog. Sænk til lav varme. Lad simre under låg i 10 min. Tag gryden af varmen. Lad risene hvile i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Bland glace
2

Halver chili på langs. Fjern kerner. Hak fint. Bland ketchup, soja, honning, sesamfrø og 1/2 chili (stærk!) i en lille skål.

Tilbered laks
3

Fjern skind fra laks. Overfør til et ildfast fad. Hæld glace over, så hele laksen er dækket. Bag i ovnen i 8-10 min.

Forbered grøntsager
4

Snit forårsløg fint. Riv gulerod. Skær peberfrugt i 1 cm tern. Hak koriander (med stilk) fint. Skær lime i både. 

Bland grøntsagsris
5

Bland gulerod, forårsløg, peberfrugt og koriander i gryden med færdigkogt ris. Tilsæt en smule olivenolie* og et skvæt limesaft. Rør rundt. Krydr med salt* og peber*.

Server
6

Anret grøntsagsris og laks i dybe tallerkener. Drys med resterende chili (stærk!). Server med resterende limebåde.