Skip to main content
Honning- og sennepsglaseret kylling
Honning- og sennepsglaseret kylling

Honning- og sennepsglaseret kylling

med glaskålssalat og cremet perlebyg

Perlebyg har en skøn nøddeagtig smag og et godt bid, hvilket gør den perfekt til at blande med andre smagfulde ingredienser. Her vender vi den med syrlig fraiche, spinat og persille. Perlebygsalaten passer perfekt med den honning- og sennepsglaserede kylling. Hertil serverer vi en sprød og fyldig glaskålssalat med radiser og agurk.

Tags:
Mere grønt
Proteinrig
Allergener:
Byg
Gluten
Sennep
Sulfitter
Æg
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Perlebyg

(Indeholder: Byg, Gluten Kan indeholde spor af: Hvede, Gluten, Rug)

1 stk

Glaskål, hvid

75 g

Radiser

½ stk

Agurk

1 stk

Dild

1 stk

Citrusfrugt

30 g

Spinat

40 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder: Sennep, Sulfitter, Æg)

1 stk

Bredbladet persille

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

280 g

Kyllingebryst

Ikke inkluderet i din måltidskasse

10 dl

Vand til perlebyg

1 tsk

Salt til perlebyg

¼ tsk

Salt til salat

¼ tsk

Salt til kød

½ spsk

Olie til stegning

½ spsk

Smør til sauce

2 spsk

Vand til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)2858 kJ
Kalorier (kcal)683 kcal
Fedt20 g
Mættet fedt6.6 g
Kulhydrat73.1 g
Sukker12.5 g
Protein45.7 g
Salt4.5 g

Fremgangsmåde

Kog perlebyg
1

Bring vand og salt i kog i en stor gryde. 

Tilsæt perlebyg, og sænk til middellav varme.

Kog i 18-22 min, eller indtil 'al dente'. 

Hæld væde fra.

TIP: ‘Al dente’ betyder, at perlebyg er kogt, men stadig har en smule bid.

Lav glaskålssalat
2

Imens, halver citron.

Hak agurk groft.

Skær radiser i tynde skiver.

Skræl glaskål, og skær i 1/2 cm stave.

Hak dild groft.

Bland agurk, radiser, glaskål, dild, salt og et skvæt citronsaft i en stor skål.

Forbered grøntsager
3

Skyl spinat.

Hak persille groft.

Forbered kylling
4

Læg en flad hånd på kyllingebrystfilet, og skær igennem på langs med en skarp kniv på et andet skærebræt.

Krydr med salt.

Glaser kylling
5

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt.

Sænk til middel varme, tilsæt smør, og lad smelte.

Tilsæt honning-sennepsdressing og vand, og rør sammen. Fjern fra varmen.

Vend fraiche, spinat og persille med perlebyg lige inden servering.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret glaskålssalat, perlebyg og kylling i dybe tallerkener.

Top kylling med pandesauce.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image