Perlebyg har en skøn nøddeagtig smag og et godt bid, hvilket gør den perfekt til at blande med andre smagfulde ingredienser. Her vender vi den med syrlig fraiche, spinat og persille. Perlebygsalaten passer perfekt med den honning- og sennepsglaserede kylling. Hertil serverer vi en sprød og fyldig glaskålssalat med radiser og agurk.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Perlebyg
(Indeholder: Byg, Gluten Kan indeholde spor af: Hvede, Gluten, Rug)
1 stk
Glaskål, hvid
75 g
Radiser
½ stk
Agurk
1 stk
Dild
1 stk
Citrusfrugt
30 g
Spinat
40 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder: Sennep, Sulfitter, Æg)
1 stk
Bredbladet persille
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
280 g
Kyllingebryst
10 dl
Vand til perlebyg
1 tsk
Salt til perlebyg
¼ tsk
Salt til salat
¼ tsk
Salt til kød
½ spsk
Olie til stegning
½ spsk
Smør til sauce
2 spsk
Vand til sauce
Bring vand og salt i kog i en stor gryde.
Tilsæt perlebyg, og sænk til middellav varme.
Kog i 18-22 min, eller indtil 'al dente'.
Hæld væde fra.
TIP: ‘Al dente’ betyder, at perlebyg er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, halver citron.
Hak agurk groft.
Skær radiser i tynde skiver.
Skræl glaskål, og skær i 1/2 cm stave.
Hak dild groft.
Bland agurk, radiser, glaskål, dild, salt og et skvæt citronsaft i en stor skål.
Skyl spinat.
Hak persille groft.
Læg en flad hånd på kyllingebrystfilet, og skær igennem på langs med en skarp kniv på et andet skærebræt.
Krydr med salt.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt.
Sænk til middel varme, tilsæt smør, og lad smelte.
Tilsæt honning-sennepsdressing og vand, og rør sammen. Fjern fra varmen.
Vend fraiche, spinat og persille med perlebyg lige inden servering.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Anret glaskålssalat, perlebyg og kylling i dybe tallerkener.
Top kylling med pandesauce.