Vi fejrer lanceringen af familiefilmen Lightyear på Disney+ med intergalaktiske måltider inspireret af filmen. Forestil dig lige, hvis en tur ud i universet kun behøvede at tage 35 minutter. Det gør det faktisk næsten, for det er så lang tid det tager at sætte et lille stykke univers på bordet med denne super lækre opskrift på bagt torsk, der svæver ude blandt stjerner af spidskål og æbler. God tur!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Hvidløgsfed
15 g
Panko
500 g
Kartofler
1 pose
Dild
½ stk
Citron, økologisk
250 g
Torsk
(Indeholder Fisk)
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
150 g
Spidskål, skåret
1 stk
Æble
12 g
Grov sennep
(Indeholder Sennep)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.
Hak dild fint. Riv citronskal [1/2 stk, 2P], og skær citron i både. Pres eller hak hvidløg fint. Bland dild, panko [1/2 pose, 2P], citronskal, hvidløg og olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor skål. Krydr med et nip salt* og peber*.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og placer med skindsiden nedad på en bageplade med bagepapir. Top med panering, og pres let, så den sidder fast.
Bag fisk i ovnen i 6-10 min, eller indtil gylden og gennemtilberedt, når fritterne har 10 min tilbage.
Skær æble i tynde, halve skiver. Bland spidskål, et skvæt citronsaft og et nip salt* i en stor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie*. Masser i 30 sek, eller indtil blød. Vend sennep og æble i skålen. Bland mayonnaise, et skvæt citronsaft og et skvæt vand* til en flydende konsistens i en lille skål.
Anret torsk, fritter og salat på tallerkener. Drys med overskydende panering fra bagepladen. Server med dressing.