Kan vi friste med herlige smørvendte kartofler og hvidløgsmarineret kylling toppet med en vidunderlig cremet basilikumsauce? Den forfriskende æblesalat med spidskål og tranebær giver balance til retten. Et mættende, enkelt og lækkert måltid.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Spidskål, skåret
4 g
Hvide Løjer & Urter
280 g
Kyllingebryst
150 ml
Madlavningsfløde
400 g
Små kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Basilikum
20 g
Tranebær
4 g
Grøntsagsbouillon
1 stk
Æble
1 stk
Agurk
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Olie til marinade
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Smør til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Halver kartofler (uskrællet).
Hak basilikum groft.
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil møre, og hæld vand fra.
Krydr med et nip salt og peber, stil til side, og dæk til med låg.
Skær kylling i 3 cm tykke strimler på et andet skærebræt.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Vend kylling med olivenolie, salt og Hvide Løjer & Urter i en skål.
Steg kylling i 3 min på hver side, eller indtil gennemstegt, og overfør til en tallerken.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, skær æble i tynde, halve skiver.
Skær agurk i halve skiver.
Kom spidskål i en stor skål, og masser med en smule olivenolie i 30 sek.
Tilsæt æble, agurk, tranebær, salt og et nip peber, og vend sammen.
Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør i samme stegepande på middelhøj varme.
Svits hvidløg i 1 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt madlavningsfløde, grøntsagsbouillon og basilikum, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Krydr med salt og et stort nip peber.
Anret kartofler, kylling og æblesalat på tallerkener.
Top kylling med basilikumsauce.