HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCremet Basilikumkylling
topBanner
Cremet basilikumkylling

Cremet basilikumkylling

med kogte kartofler og fyldig tranebærsalat

Lad os friste med herlige kartofler, smagsat med smør og akkompagneret af saftig kylling i en vidunderlig cremet basilikumsauce. Den forfriskende æblesalat med kål og tranebær, giver balance til retten. Et mættende, enkelt og lækkert måltid.

Tags:HurtigBørnevenligUnder 650 kcal
Allergener:selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Hvide Løjer & Urter

200 ml

Madlavningsfløde

280 g

Kyllingebrystfilet

400 g

Små kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

1 pose

Basilikum

1 stk

Æble

75 g

Spidskål, skåret

20 g

Tranebær

(Kan indeholdejordnødder, nødder, sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt* (trin 5)

efter behov

Smør* (trin 2)

1 spsk

Smør* (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2539.646 kJ
Kalorier (kcal)606.9899 kcal
Fedt23.908 g
Mættet fedt14.1 g
Kulhydrat52.8611 g
Sukker18.8 g
Protein41.9583 g
Salt2.2 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Skær kartofler (uskrællet) i halve. Hak basilikum groft. Pres eller hak hvidløg fint.

2

Kom kartofler i gryden med kogende vand*, og kog i 10-15 min, eller indtil møre. Hæld vand fra, og krydr med et nip salt* og peber*. TIP: Vend kartoflerne med en klat smør.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Skær kylling i 3 cm tykke strimler på et andet skærebræt, og vend med Hvide Løjer & Urter og en smule olivenolie* i en skål. Steg kylling i 3-4 min på hver side, og overfør til en tallerken. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

4

Skær æble i tynde, halve skiver. Kom spidskål [1/2 pose, 2P] i en stor skål, og masser med en smule olivenolie* i 30 sek. Tilsæt æble, tranebær og et nip salt* og peber*, og vend sammen.

5

Smelt smør* [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt madlavningsfløde, grøntsagsbouillon og halvdelen af basilikum, og lad simre i 1-2 min. Krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber*.

6

Anret kartofler, kylling og æblesalat på tallerkener. Dryp med basilikumsauce. Drys med resterende basilikum.