Skip to main content
'Coq au vin'-inspireret pulled chicken
'Coq au vin'-inspireret pulled chicken

'Coq au vin'-inspireret pulled chicken

med hvidløgsmos og frisk persille

Vi har lavet vores egen variant af den franske klassiker "Coq au vin", som vi er meget stolte af. Vi håber, at den vil blive din nye yndlingsret, når det skal være lidt ekstra festligt. Vi blander pulled chicken, løg, gulerod og svampe i en fantastisk sauce med worcestershiresauce, rødvin, tomat og hvidløg. Skønt tilbehør er en cremet hvidløgsmos med kartoffel og pastinak, og et drys persille.

Tags:
Sund
Proteinrig
Allergener:
Sulfitter
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Hvide Løjer & Urter

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder: Sulfitter)

4 g

Kyllingebouillon

280 g

Kyllingebryst

100 g

Champignon

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Worcestershiresauce

(Indeholder: Soja)

35 g

Tomatpuré

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

500 g

Bagekartoffel

1 stk

Bredbladet persille

1 stk

Pastinak

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kød

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

1 spsk

Olie til stegning

½ tsk

Sukker til sauce

1 dl

Vand til sauce

1 spsk

Smør til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)2699 kJ
Kalorier (kcal)645 kcal
Fedt17.8 g
Mættet fedt6.1 g
Kulhydrat78.8 g
Sukker22.6 g
Kostfibre10.1 g
Protein44.9 g
Salt4.5 g
Potassium257.6 mg
Calcium10.7 mg
Iron0.3 mg

Fremgangsmåde

Bag kylling
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Overfør kylling til en bageplade med bagepapir, og krydr med salt.

Bag i ovnen i 17-19 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav hvidløgsmos
2

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartoffel og pastinak, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.

Kog kartofler, pastinak og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Forbered grøntsager
3

Imens, hak gulerod (uskrællet) og løg fint.

Hak svampe groft.

Steg grøntsager
4

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middel varme.

Steg løg, gulerod og svampe med et nip salt i 6-8 min, eller indtil bløde.

Imens, træk kylling i strimler med to gafler.

Lav sauce
5

Tilsæt tomatpuré, sukker og Hvide Løjer & Urter til stegepanden med grøntsager, og steg i 1 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand, worcestershiresauce, kyllingebouillon, rødvinssauce og smør, og lad simre i 3-4 min.

Tilsæt kylling, salt og et nip peber, og lad simre i 1 min.

Hak persille groft.

Server
6

Anret hvidløgsmos og kylling på tallerkener.

Top med persille og et nip peber.