Vi har lavet vores egen variant af den franske klassiker "Coq au vin", som vi er meget stolte af. Vi håber, at den vil blive din nye yndlingsret, når det skal være lidt ekstra festligt. Vi blander pulled chicken, løg, gulerod og svampe i en fantastisk sauce med worcestershiresauce, rødvin, tomat og hvidløg. Skønt tilbehør er en cremet hvidløgsmos med kartoffel og pastinak, og et drys persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Hvide Løjer & Urter
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder: Sulfitter)
4 g
Kyllingebouillon
280 g
Kyllingebryst
100 g
Champignon
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Worcestershiresauce
(Indeholder: Soja)
35 g
Tomatpuré
1 stk
Løg
1 stk
Gulerod
500 g
Bagekartoffel
1 stk
Bredbladet persille
1 stk
Pastinak
¼ tsk
Salt til kød
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
1 spsk
Olie til stegning
½ tsk
Sukker til sauce
1 dl
Vand til sauce
1 spsk
Smør til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Overfør kylling til en bageplade med bagepapir, og krydr med salt.
Bag i ovnen i 17-19 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel og pastinak, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.
Kog kartofler, pastinak og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, hak gulerod (uskrællet) og løg fint.
Hak svampe groft.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middel varme.
Steg løg, gulerod og svampe med et nip salt i 6-8 min, eller indtil bløde.
Imens, træk kylling i strimler med to gafler.
Tilsæt tomatpuré, sukker og Hvide Løjer & Urter til stegepanden med grøntsager, og steg i 1 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, worcestershiresauce, kyllingebouillon, rødvinssauce og smør, og lad simre i 3-4 min.
Tilsæt kylling, salt og et nip peber, og lad simre i 1 min.
Hak persille groft.
Anret hvidløgsmos og kylling på tallerkener.
Top med persille og et nip peber.