
I aften frister vi med en fantastisk alt-i-en ret med inspiration fra mongolsk madlavningskunst. Vi bygger vores spændende bowl med bulgur, hakket øksekød stegt med mongolsk glace, pak choi og gulerod vendt i en dressing med ingefær og lime og spicy peanutcrunch med forårsløg og chili.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
85 g
Bulgur
(Indeholder: Hvede, Gluten)
80 g
Sød chilisauce
50 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Gluten, Soja)
4 g
Goan Xacuti
225 g
Hakket oksekød
1 stk
Pak choi
½ stk
Citrusfrugt
½ g
Chiliflager
2 stk
Forårsløg
5 g
Ingefærpasta
1 stk
Gulerod
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)
2.5 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)

Bring vand [2,5 dl | 4,5 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt bulgur og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil blød.

Imens, halver lime [½ stk, 2P].
Bland ingefærpasta [1/2 pakke, 2P], limesaft [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2] i en stor skål.

Hak peanuts groft.
Snit forårsløg fint.
Bland peanuts, forårsløg og chiliflager [1/2 pakke, 2P] i en lille skål.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Skær pak choi i tynde skiver.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg oksekød med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 4-5 min, eller indtil brunet. Tilsæt Goan Xacuti, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt sojasauce og sød chilisauce, og lad simre i 3-4 min, eller indtil karamelliseret.
Vend pak choi og gulerod i skålen med dressing lige inden servering. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Anret bulgur, salat og kød i dybe tallerkener.
Drys med peanutcrunch.