Skip to main content
Glaseret oksekødsbowl

Glaseret oksekødsbowl

med bulgur og ingefær-pak choisalat

4.4
(36)

I aften frister vi med en fantastisk alt-i-en ret med inspiration fra mongolsk madlavningskunst. Vi bygger vores spændende bowl med bulgur, hakket øksekød stegt med mongolsk glace, pak choi og gulerod vendt i en dressing med ingefær og lime og spicy peanutcrunch med forårsløg og chili.

Tags:
Hurtig
Under 650 kcal
Mælkefri
Allergener:
Hvede
Gluten
Soja
Jordnødder

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

85 g

Bulgur

(Indeholder: Hvede, Gluten)

80 g

Sød chilisauce

50 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Gluten, Soja)

4 g

Goan Xacuti

225 g

Hakket oksekød

1 stk

Pak choi

½ stk

Citrusfrugt

½ g

Chiliflager

2 stk

Forårsløg

5 g

Ingefærpasta

1 stk

Gulerod

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

Næringsindhold

Energi (kJ)2521 kJ
Kalorier (kcal)602 kcal
Fedt21.6 g
Mættet fedt6.2 g
Kulhydrat64 g
Sukker29.8 g
Kostfibre9.4 g
Protein34.2 g
Salt9.9 g
Potassium230 mg
Calcium54 mg
Iron0.6 mg

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog bulgur
1

Bring vand [2,5 dl | 4,5 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt bulgur og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil blød.

Lav dressing
2

Imens, halver lime [½ stk, 2P].

Bland ingefærpasta [1/2 pakke, 2P], limesaft [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2] i en stor skål.

Lav peanutcrunch
3

Hak peanuts groft.

Snit forårsløg fint.

Bland peanuts, forårsløg og chiliflager [1/2 pakke, 2P] i en lille skål.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Forbered grøntsager
4

Skær pak choi i tynde skiver.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Steg oksekød
5

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg oksekød med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 4-5 min, eller indtil brunet. Tilsæt Goan Xacuti, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt sojasauce og sød chilisauce, og lad simre i 3-4 min, eller indtil karamelliseret.

Vend pak choi og gulerod i skålen med dressing lige inden servering. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret bulgur, salat og kød i dybe tallerkener. 

Drys med peanutcrunch.