Skip to main content
Citronstegt sej
Citronstegt sej

Citronstegt sej

med ovnstegte kartofler og aioli

4.3
(366)

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Denne uges fisk byder på klassiske smagskombinationer, der passer til hele familien. Vi steger sej, og lader den derefter simre i en skøn sauce med smør, citron, hvidløg og dild. Vi serverer vores fisk med ovnstegte kartofler med spinat, ovnbagt broccoli, og en mild og cremet aioli.

Tags:
Under 650 kcal
Hvedefri
Allergener:
Selleri
Sesam
Æg
Sennep
Fisk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

500 g

Kartofler

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)

1 stk

Citrusfrugt

1 pose

Dild

1 stk

Hvidløgsfed

250 g

Broccoli

40 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

250 g

Sej

(Indeholder: Fisk)

30 g

Spinat

(Kan indeholde spor af: Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 5)

Næringsindhold

Energi (kJ)2479 kJ
Kalorier (kcal)593 kcal
Fedt27.2 g
Mættet fedt6.4 g
Kulhydrat51.4 g
Sukker8.7 g
Kostfibre9.3 g
Protein32.7 g
Salt2.6 g
Potassium11150 mg
Calcium0.5 mg

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Forbered citronbouillon
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Hak dild groft.

Skær citron i både.

Skyl spinat.

Bland vand [1/2 dl I 1 dl], grøntsagsbouillon, hvidløg, et stort skvæt citronsaft og halvdelen af dild i en lille skål.

Bag broccoli
3

Skær broccoli (inklusive stokken) i 2 cm tern.

Fordel på bagepladen, når kartoflerne har 15 min tilbage. Dryp med olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.

Bag i ovnen i resterende tid.

 

Steg fisk
4

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt. 

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage i ovnen.

Steg fisk på den ene side i 2-3 min.

Tilsæt citronbouillon
5

Vend fisk, tilsæt citronbouillon og smør [1 spsk | 2 spsk], og steg videre i 2-3 min, eller indtil fisken er gennemstegt.

Tilsæt spinat og sesamfrø til bagepladen med kartofler og broccoli, og vend sammen. 

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Anret fisk, kartofler og broccoli på tallerkener.

Top fisk med citronbouillon og resterende dild. 

Server med aioli.