Chutneyglaseret kyllingebryst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chutneyglaseret kyllingebryst

Chutneyglaseret kyllingebryst

med aromatisk bulgurpilaf og hvidløgsyoghurt

Faldt du for det spændende navn på denne ret? Vi lover, at du ikke bliver skuffet over resultaterne! Vi koger bulgur med løg, og blander det med Goan Xacuti, hakkede mandler og persille. Vi serverer vores bulgurpilaf med chutneyglaseret kyllingebryst, stegte gulerødder og hvidløgsyoghurt.

Tags:
Under 650 kcal
Proteinrig
Allergener:
Hvede
Gluten
Sennep
Nødder
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Løg

85 g

Bulgur

(Indeholder Hvede, Gluten)

280 g

Kyllingebryst

2 g

Curry-on

50 g

Abrikoschutney

(Indeholder Sennep)

1 stk

Hvidløgsfed

2 stk

Gulerod

20 g

Mandler

(Indeholder Nødder)

1 stk

Agurk

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 pose

Bredbladet persille

4 g

Goan Xacuti

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 1)

4 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)588 kcal
Energi (kJ)2462 kJ
Fedt19.7 g
Mættet fedt4.6 g
Kulhydrat51 g
Sukker20.5 g
Protein45.3 g
Salt2.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog bulgur
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft). 

Hak løg fint.

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.

Steg løg i 1-2 min.

Tilsæt vand [4 dl | 8 dl], og bring i kog. Tilsæt bulgur og salt [1/2 tsk I 1 tsk], sænk til middel varme, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra, og tilsæt Goan xacuti. Rør rundt, og stil til side med låg på. 

Bag kylling
2

Imens, krydr kylling med Curry-on og et nip salt.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Brun kylling i 2 min på hver side. Overfør til en bageplade med bagepapir, og vend med abrikoschutney. Placer hvidløg (uskrællet) i et hjørne af bagepladen, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt. 

TIP: Abrikoschutneyen kan i stedet serveres ved siden af.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Steg gulerod
3

Imens, skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tykke stave. 

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.

Steg gulerod i 4-5 min, eller indtil mør.

Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og tag panden af varmen.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, så går tilberedningen hurtigere.

Forbered råvarer
4

Imens, hak mandler groft.

Hak persille groft. 

Skær agurk i 1 cm tern.

Placer mandler i et hjørne af bagepladen, når kyllingen har 5 min tilbage.

Bland bulgurpilaf
5

Vend mandler og persille i gryden med bulgur.

Pres hvidløg ud i en lille skål, og mos med en gaffel. Tilsæt yoghurt, agurk og et nip salt, og rør rundt.

Skær kylling i skiver.

Server
6

Anret bulgurpilaf og gulerod i dybe tallerkener.

Dryp med agurkeyoghurt.

Top med kylling.