
I aften laver vi en spændende bowl fyldt med et væld af skønne ingredienser. Vi bygger vores Chipotle-bowl med luftige basmatiris, rejer stegt med chiliflager og cajunkrydderier, chimichurri-salsa med stegt majs, syltet løg, avocado, koriander og persille, og kølende fraiche.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Koriander
1 stk
Citrusfrugt
1 stk
Avocado
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
150 g
Kongerejer
(Indeholder: Krebsdyr)
150 g
Basmatiris
1 stk
Majs
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder: Sulfitter)
1 g
Chiliflager
½ stk
Løg
1 stk
Bredbladet persille
½ stk
Salat
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til rejer
½ spsk
Olie til salsa
¼ tsk
Salt til salsa

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Halver citrusfrugt.
Hak løg fint.
Bland løg, salt og citrusfrugtsaft i en lille skål.
Hak koriander og persille fint.
Skær roden af salat, skil bladene ad, og hak groft.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 2 cm tern.
Hæld væde fra majs.

Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Steg majs i 4-5 min, eller indtil let brunet, og overfør til en stor skål.

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Krydr rejer med Ay Cajun-ba, chiliflager og salt.
Steg rejer i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat. - Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Imens, vend løg (inklusive lage), avocado, salat, olivenolie, salt, koriander og persille i skålen med majs.

Anret ris i dybe tallerkener.
Top med rejer og chimichurri-salsa.
Server med fraiche.