Skip to main content
Chipotle-inspireret rejebowl
Chipotle-inspireret rejebowl

Chipotle-inspireret rejebowl

med chimichurri-salsa og fraiche

I aften laver vi en spændende bowl fyldt med et væld af skønne ingredienser. Vi bygger vores Chipotle-bowl med luftige basmatiris, rejer stegt med chiliflager og cajunkrydderier, chimichurri-salsa med stegt majs, syltet løg, avocado, koriander og persille, og kølende fraiche.

Tags:
Hurtig
Spis mig først
Under 650 kcal
Allergener:
Mælk
Krebsdyr
Sulfitter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Koriander

1 stk

Citrusfrugt

1 stk

Avocado

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

150 g

Kongerejer

(Indeholder: Krebsdyr)

150 g

Basmatiris

1 stk

Majs

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Sulfitter)

1 g

Chiliflager

½ stk

Løg

1 stk

Bredbladet persille

½ stk

Salat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til rejer

½ spsk

Olie til salsa

¼ tsk

Salt til salsa

Næringsindhold

Energi (kJ)2585 kJ
Kalorier (kcal)618 kcal
Fedt24.3 g
Mættet fedt6.4 g
Kulhydrat83.6 g
Sukker7.7 g
Kostfibre8.3 g
Protein22 g
Kolesterol78 mg
Salt4.5 g
Potassium427.1 mg
Calcium47.2 mg
Iron0.8 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Halver citrusfrugt.

Hak løg fint.

Bland løg, salt og citrusfrugtsaft i en lille skål.

Hak koriander og persille fint.

Skær roden af salat, skil bladene ad, og hak groft.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 2 cm tern.

Hæld væde fra majs.

Steg majs
3

Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.

Steg majs i 4-5 min, eller indtil let brunet, og overfør til en stor skål.

Steg rejer
4

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Krydr rejer med Ay Cajun-ba, chiliflager og salt.

Steg rejer i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat. - Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Lav chimichurri-salsa
5

Imens, vend løg (inklusive lage), avocado, salat, olivenolie, salt, koriander og persille i skålen med majs.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med rejer og chimichurri-salsa.

Server med fraiche.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image