Skip to main content
Katsukarry og sprød sesamtofu
Katsukarry og sprød sesamtofu

Katsukarry og sprød sesamtofu

med basmatiris og grøntsager

Aftenensmaden i dag er med inspiration fra det japanske køkken, og kombinerer pankopaneret sesam-karrytofu, som steges gylden og sprød, med en skøn karrysauce med grøntsager, kokosmælk, ingefær og ketchup. Vi serverer vores sesamtofu og katsukarry med luftige basmatiris og et drys forårsløg.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Mælkefri
Allergener:
Selleri
Soja
Gluten
Hvede
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

180 g

Tofu

(Indeholder: Soja)

25 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

1 stk

Peberfrugt

8 g

Curry-On

180 ml

Kokosmælk

20 ml

Sojasauce

(Indeholder: Soja, Gluten)

10 g

Ingefærpasta

1 stk

Forårsløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Olie til grøntsager

1 spsk

Ketchup til sauce

1 dl

Vand til sauce

1 spsk

Mel til panering

¼ tsk

Salt til panering

1 stk

Æg til panering

1 spsk

Olie til stegning

Næringsindhold

Energi (kJ)3351 kJ
Kalorier (kcal)801 kcal
Fedt38 g
Mættet fedt17.3 g
Kulhydrat96.6 g
Sukker13.8 g
Kostfibre6.8 g
Protein20.3 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.9 g
Potassium326.7 mg
Calcium56.1 mg
Iron0.5 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Imens, skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

Skær peberfrugt og løg i 2 cm tern.

Lav katsukarry
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg, peberfrugt og gulerod i 2-3 min, eller indtil bløde.

Tilsæt halvdelen af Curry-On, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt kokosmælk, sojasauce, ingefærpasta, ketchup, vand og et nip salt og peber. Lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet, og fjern fra varmen.

Paner tofu
4

Skær tofu i skiver (1 pr. person).

Bland bouillon, hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.

Pisk æg i en anden dyb tallerken.

Bland panko, resterende Curry-On og sesamfrø i en trejde dyb tallerken.

Vend tofu i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. 

Steg tofu
5

Hæld olivenolie i en anden stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg tofu i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle, krydr med et nip salt, og hold varme.

Skær forårsløg og tofu i tynde skiver.

Server
6

Anret ris og katsukarry i dybe tallerkener.

Top med tofu og forårsløg.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image