
I aften gør vi det nemt ved at tilberede alt på samme bageplade. Vi ovnbager kartofler, rødløg, rødbede og peberfrugt krydret med souvlaki-krydderi, og kylling med BBQ-krydderi. Vi vender færdigbagte grøntsager med frisk spinat, og serverer herlighederne med en frisk ranchdressing med aioli, crème fraiche og purløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
30 g
Spinat
4 g
Souvlaki-krydderi
(Kan indeholde spor af: Æg, Fisk, Sennep, Sesam, Soja, Selleri, Krebsdyr, Mælk)
500 g
Kartofler
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
40 g
Aioli
(Indeholder: Æg, Sennep)
1 stk
Løg
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Purløg
1 stk
Rødbede
½ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til dressing
¼ tsk
Salt til kød

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartoffel (uskrællet) og løg i 2 cm både.
Skær peberfrugt i 2 cm tern.
Skær rødbede (uskrællet) i 1 cm både.

Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Souvlaki-krydderi, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Imens, hak purløg fint.
Bland aioli, fraiche, purløg, salt og et nip peber i en lille skål.

Placer kylling på bagepladen, og krydr med salt, når grøntsagerne har 17 min tilbage.
Bag i resterende tid, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Skyl spinat.
Vend grøntsager med spinat på bagepladen.

Anret grøntsager på tallerkener.
Top med kylling.
Server med ranchdressing.