
Dal Chaat er en berømt indisk street food, som indeholder den klassiske linsesuppe dhal, som toppes med grøntsager. Vores dhal indeholder røde linser, løg, ingefær, karry, kokosmælk og indiske krydderier. Vi topper med ovnbagt aubergine, syltet løg, sprøde pitabrød og frisk tomat, granatæble og koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Koriander
5 g
Ingefærpasta
100 g
Røde linser
1 stk
Tomat
4 g
Curry-On
½ stk
Granatæble
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder: Sulfitter)
4 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
2 stk
Løg
180 ml
Kokosmælk
1 stk
Pitabrød
(Indeholder: Gluten)
½ stk
Aubergine
4 g
Mild Mahal
½ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Vand til syltning
¼ tsk
Salt til syltning
¼ tsk
Salt til vegetarprotein
½ spsk
Olie til stegning
2 dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
¼ tsk
Salt til dressing

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær halvdelen af løg i tynde, halve skiver.
Bland hvidvinseddike, sukker, vand og salt i en lille skål.
Vend løg i skålen, og stil til side.
Skær aubergine i 2 cm tern, og fordel i en side af en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i 20-25 min, eller indtil mør og brunet.

Hak resterende løg fint.
Skyl linser.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 2-3 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt ingefærpasta, Mild Mahal og Curry-On, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt kokosmælk, linser, vand, bouillon, salt og et nip peber, og bring i kog.
Sænk til middellav varme, og lad simre under låg i 20-22 min, eller indtil linserne er bløde.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis dhalen ser tør ud.

Imens, skær pitabrød i 1 cm firkanter.
Placer pita i den anden side af bagepladen, når auberginen har 5 min tilbage. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, og vend sammen.
Bag i resterende tid.

Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.
Hak tomat og koriander groft.
Hæld lage fra løg i stegepanden med dal.
TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.

Anret dal i dybe tallerkener.
Top med aubergine, syltet løg, pitabrød, tomat, granatæble og koriander.