HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatiske Vegetarfritters
topBanner
Asiatiske vegetarfritters

Asiatiske vegetarfritters

med vild rissalat og sesammayonnaise

I aften går den kulinariske rejse til Asien, og vi frister med skønne asiatiske vegetarfritters med forårsløg, ingefær, spidskål, gulerod og sojasauce. Fantastisk tilbehør er en vild rissalat med rødkål, spidskål og gulerod, syltet agurk og sesammayo!

Tags:VegetariskStærk
Allergener:GlutenSojaSennepSesamÆgSulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 stk

Forårsløg

2 stk

Gulerod

1 stk

Ingefær

150 g

Spidskål, skåret

25 ml

Sojasauce

(IndeholderGluten, Soja)

30 g

Panko

(IndeholderGluten)

150 g

Rødkål, skåret

150 g

Vilde basmatiris

50 g

Sort sesammayonnaise

(IndeholderGluten, Soja, Sennep, Sesam, Æg)

20 g

Sriracha

1 stk

Agurk

12.5 ml

Hvidvinseddike

(IndeholderSulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 stk

Æg (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Sukker (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)651 kcal
Energi (kJ)2723 kJ
Fedt20.48 g
Mættet fedt3 g
Kulhydrat93.81 g
Sukker19.3 g
Protein20.37 g
Salt6.3 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Rivejern
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 15 min. Hæld vand fra, og skyl ris under koldt vand i en si.

2

Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne). Riv gulerod (uskrællet) groft. Riv ingefær(uskrællet) fint. Skræl agurk til lange, tynde bånd. Bland hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P], agurk, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt i en lille skål. Tilsæt vand indtil dækket.

 

3

Bland rødkål, halvdelen af spidskål og et nip salt og peber i en stor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie. Masser i 30 sek, eller indtil mør.

4

Pisk æg [2 stk | 4 stk] i en mellemstor skål. Tilsæt det hvide forårsløg, ingefær, resterende spidskål, halvdelen af gulerod og halvdelen af sojasauce, og rør rundt. Tilsæt panko, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og rør rundt.

 

5

Hæld olivenolie i to stegepander, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Form fars til fritters (3 pr. person), og steg i 4-5 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. Overfør til en tallerken med køkkenrulle. Hæld lage fra agurk i en anden skål. Vend kål, resterende sojasauce, resterende gulerod, agurkelage [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i gryden med ris.

 

6

Anret fritters, rissalat og agurk på tallerkener. Dryp med sriracha. Drys med det grønne forårsløg. Server med sesammayonnaise.