I aften går den kulinariske rejse til Asien, og vi frister med skønne asiatiske vegetarfritters med forårsløg, ingefær, spidskål, gulerod og sojasauce. Fantastisk tilbehør er en vild rissalat med rødkål, spidskål og gulerod, syltet agurk og sesammayo!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Forårsløg
2 stk
Gulerod
1 stk
Ingefær
150 g
Spidskål, skåret
25 ml
Sojasauce
(IndeholderGluten, Soja)30 g
Panko
(IndeholderGluten)150 g
Rødkål, skåret
150 g
Vilde basmatiris
50 g
Sort sesammayonnaise
(IndeholderGluten, Soja, Sennep, Sesam, Æg)20 g
Sriracha
1 stk
Agurk
12.5 ml
Hvidvinseddike
(IndeholderSulfitter)2 stk
Æg (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 15 min. Hæld vand fra, og skyl ris under koldt vand i en si.
Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne). Riv gulerod (uskrællet) groft. Riv ingefær(uskrællet) fint. Skræl agurk til lange, tynde bånd. Bland hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P], agurk, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt i en lille skål. Tilsæt vand indtil dækket.
Bland rødkål, halvdelen af spidskål og et nip salt og peber i en stor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie. Masser i 30 sek, eller indtil mør.
Pisk æg [2 stk | 4 stk] i en mellemstor skål. Tilsæt det hvide forårsløg, ingefær, resterende spidskål, halvdelen af gulerod og halvdelen af sojasauce, og rør rundt. Tilsæt panko, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og rør rundt.
Hæld olivenolie i to stegepander, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Form fars til fritters (3 pr. person), og steg i 4-5 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. Overfør til en tallerken med køkkenrulle. Hæld lage fra agurk i en anden skål. Vend kål, resterende sojasauce, resterende gulerod, agurkelage [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i gryden med ris.
Anret fritters, rissalat og agurk på tallerkener. Dryp med sriracha. Drys med det grønne forårsløg. Server med sesammayonnaise.