I aften går den kulinariske rejse til Japan, og vi frister med skønne asiatiske grøntsagsfrikadeller med forårsløg, ingefær, spidskål, gulerod og sojasauce. Skønt tilbehør er luftige ris og en frisk salat med med spidskål, spinat og syltet agurk. Vi topper herlighederne med sriracha og sesammayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
50 g
Vegansk sesammayonnaise
(Indeholder Gluten, Sesam, Soja, Hvede)
150 g
Langkornede hvide ris
1 stk
Lime
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Agurk
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
2 tsk
Ingefær
150 g
Spidskål, skåret
1 stk
Gulerod
60 g
Spinat
2 stk
Forårsløg
10 g
Sriracha
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
½ tsk
Sukker til syltning
¼ tsk
Salt til syltning
1
Æg til fritters
½ tsk
Salt til fritters
¼ tsk
Salt til salat
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, snit forårsløg fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft og ingefær (uskrællet) fint.
Skyl spinat.
Halver lime.
Skræl agurk til lange, tynde bånd.
Bland et stort skvæt limesaft, sukker og salt i en lille skål. Tilsæt agurk, og vend sammen.
Pisk æg i en mellemstor skål.
Tilsæt panko, forårsløg, ingefær, gulerod, sojasauce, salt, peber og halvdelen af spidskål, og rør rundt.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Form fars til frikadeller (3 pr. person) direkte i panden, tryk flade med en palet, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Vend ikke frikadellerne for tidligt, da de kan falde sammen.
Vend spinat, resterende spidskål og salt i skålen med agurk.
TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Anret frikadeller, ris og salat på tallerkener.
Dryp med sriracha.
Server med sesammayonnaise.
TIP: Spring srirachaen over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.