Asiatiske grøntsagsfrikadeller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatiske grøntsagsfrikadeller

Asiatiske grøntsagsfrikadeller

med langkornede ris og syltede agurkebånd

I aften går den kulinariske rejse til Japan, og vi frister med skønne asiatiske grøntsagsfrikadeller med forårsløg, ingefær, spidskål, gulerod og sojasauce. Skønt tilbehør er luftige ris og en frisk salat med med spidskål, spinat og syltet agurk. Vi topper herlighederne med sriracha og asiatisk mayonnaise.

Tags:
Hurtig
<650 kcal 2P-baseret
Vegetarisk
Stærk
Mælkefri
Plantebaseret
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sesam
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Forårsløg

1 stk

Gulerod

1 stk

Ingefær

150 g

Spidskål, skåret

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

25 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

10 g

Sriracha

1 stk

Agurk

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

150 g

Langkornede hvide ris

½ stk

Lime

50 g

Asiatisk mayonnaise

(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

2 stk

Æg (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 5)

½ tsk

Sukker (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2623 kJ
Kalorier (kcal)627 kcal
Fedt21.7 g
Mættet fedt3 g
Kulhydrat85.9 g
Sukker11.1 g
Protein19.1 g
Salt5.7 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 5,5 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Sylt agurk
2

Imens, snit forårsløg fint.

Riv gulerod (uskrællet) groft og ingefær (uskrællet) fint.

Skyl spinat.

Halver lime [½ stk, 2P].

Skræl agurk til lange, tynde bånd.

Bland et stort skvæt limesaft, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en lille skål. Tilsæt agurk, og vend sammen.

Bland fars
3

Pisk æg [2 stk | 4 stk] i en mellemstor skål.

Tilsæt panko, forårsløg, ingefær [2 tsk | 4 tsk], gulerod, sojasauce [½ pakke, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk], peber og halvdelen af spidskål, og rør rundt.

Steg grøntsagsfrikadeller
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande [2 stk, 4P], så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Form fars til frikadeller (3 pr. person) direkte i panden, tryk flade med en palet, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Vend ikke frikadellerne for tidligt, da de kan falde sammen.

Lav salat
5

Vend spinat, resterende spidskål og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i skålen med agurk. 

TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Server
6

Anret frikadeller, ris og salat på tallerkener.

Dryp med sriracha [½ pakke, 2P].

Server med asiatisk mayonnaise.

TIP: Spring srirachaen over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.