Skip to main content
Vietnamesisk rejebowl

Vietnamesisk rejebowl

med cremet kokosris og frisk mangosalsa

Skjem bort middagsgjestene med en smaksrik og spennende rett! Kok ris sammen med revet kokos, og topp risen med en fargerik mangosalat med kålrabi, reddiker, koriander og mynte. Bowlen toppes med reker stekt i en aromatisk ingefærsaus med chili, lime, soyasaus og hvitløk.

Tags:
Under 650 kcal
Spis mig først
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Crustaceans

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Langkornede hvide ris

1 stk

Lime

1 stk

Mynte & koriander

25 ml

Sojasauce

½ stk

Rød chili

150 g

Kongerejer

1 stk

Hvidløgsfed

2 tsk

Ingefær

½ stk

Glaskål, hvid

15 g

Kokosmel

½ stk

Mango

75 g

Radiser

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olie til stegning

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

2 tsk

Sukker til sauce

1 spsk

Olie til sauce

¼ tsk

Salt til salat

¼ tsk

Salt til rejer

Næringsindhold

Energi (kJ)2568 kJ
Kalorier (kcal)614 kcal
Fedt17.3 g
Mættet fedt6.3 g
Kulhydrat94.2 g
Sukker18.5 g
Kostfibre8.2 g
Protein18.2 g
Kolesterol78 mg
Salt5.6 g
Potassium42.8 mg
Calcium20.6 mg
Iron0.2 mg

Fremgangsmåde

Lav kokosris
1

Opvarm olivenolie i en en mellemstor gryde på middel varme.

Svits kokosmel i 1 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Imens, halver lime.

Riv ingefær og hvidløg fint.

Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

Lav ingefærsauce
3

Bland chili, limesaft, hvidløg, ingefær, sukker, sojasauce og olivenolie en lille skål.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Lav mangosalsa
4

Hak koriander og mynte fint.

Skræl mango, skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 2 cm tern.

Skræl glaskål, og skær i 2 cm tern.

Skær radiser i kvarte.

Bland mango, glaskål, radiser, salt, koriander og mynte i en stor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Steg rejer
5

Krydr rejer med salt.

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg rejer i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Server
6

Anret kokosris og mangosalsa i dybe tallerkener.

Top med rejer og ingefærsauce.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image