Skjem bort middagsgjestene med en smaksrik og spennende rett! Kok ris sammen med revet kokos, og topp risen med en fargerik mangosalat med kålrabi, reddiker, koriander og mynte. Bowlen toppes med reker stekt i en aromatisk ingefærsaus med chili, lime, soyasaus og hvitløk.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Langkornede hvide ris
1 stk
Lime
1 stk
Mynte & koriander
25 ml
Sojasauce
½ stk
Rød chili
150 g
Kongerejer
1 stk
Hvidløgsfed
2 tsk
Ingefær
½ stk
Glaskål, hvid
15 g
Kokosmel
½ stk
Mango
75 g
Radiser
½ spsk
Olie til stegning
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
2 tsk
Sukker til sauce
1 spsk
Olie til sauce
¼ tsk
Salt til salat
¼ tsk
Salt til rejer
Opvarm olivenolie i en en mellemstor gryde på middel varme.
Svits kokosmel i 1 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, halver lime.
Riv ingefær og hvidløg fint.
Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
Bland chili, limesaft, hvidløg, ingefær, sukker, sojasauce og olivenolie en lille skål.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Hak koriander og mynte fint.
Skræl mango, skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 2 cm tern.
Skræl glaskål, og skær i 2 cm tern.
Skær radiser i kvarte.
Bland mango, glaskål, radiser, salt, koriander og mynte i en stor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Krydr rejer med salt.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg rejer i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Anret kokosris og mangosalsa i dybe tallerkener.
Top med rejer og ingefærsauce.