Skip to main content
Vietnamesisk-inspireret kylling
Vietnamesisk-inspireret kylling

Vietnamesisk-inspireret kylling

med hvidløgsris og syltet gulerod

I aften skal vi lave mad inspireret af det vietnamesiske køkken. Vi panerer kylling inden vi steger den, og så blander vi den med en skøn marinade af sojasauce, lime og hvidløg. Vi serverer vores vietnamesiske kylling med hvidløgsris, pak choi, syltet gulerod, mynte, koriander og knasende peanuts.

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Allergener:
Jordnødder
Hvede
Soja
Gluten
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Langkornede hvide ris

1 stk

Lime

1 stk

Pak choi

1 stk

Mynte & koriander

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nødder)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

½ stk

Rød chili

1 stk

Hvidløgsfed

300 g

Kyllingebryststrimler

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder: Sulfitter)

50 g

Vegansk srirachamayonnaise

1 stk

Gulerod

1 stk

Skalotteløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

½ tsk

Sukker til syltning

1 spsk

Vand til syltning

2 spsk

Mel til kød

¼ tsk

Salt til kød

2 tsk

Sukker til marinade

½ spsk

Olie til stegning

Næringsindhold

Energi (kJ)3521 kJ
Kalorier (kcal)842 kcal
Fedt30.6 g
Mættet fedt5.2 g
Kulhydrat91.9 g
Sukker14.1 g
Kostfibre6.2 g
Protein48.1 g
Kolesterol0.3 mg
Salt5.4 g
Potassium292.7 mg
Calcium59.5 mg
Iron0.8 mg

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint.

Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits halvdelen af hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Imens, skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Hak pak choi og skalotteløg groft.

Skær lime i både.

Sylt gulerod
3

Bland hvidvinseddike, sukker, vand og et nip salt i en lille skål.

Vend gulerod i skålen.

Hæld lage fra inden servering.

Vend kylling med hvedemel, salt og et nip peber i en stor skål.

Bland sojasauce, sukker, et stort skvæt limesaft og resterende hvidløg i en lille skål.

Steg kylling
4

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg pak choi i 2-3 min, eller indtil blød. Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en skål med låg.

Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule ved behov) på middelhøj varme.

Steg kylling og skalotteløg i 4-5 min, eller indtil gennemstegt.

Tag panden af varmen, tilsæt marinade, og vend sammen.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Forbered råvarer
5

Imens, hak peanuts groft.

Hak mynte og koriander groft.

Flæk chili, fjern kerner, og skær i tynde skiver.

Server
6

Anret hvidløgsris, kylling, pak choi og gulerod i dybe tallerkener.

Top med peanuts, mynte, koriander og chili.

Server med srirachamayonnaise og resterende limebåde.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.