I aften inviterer vi til fest med laks i hoverollen. Vi bager laks med BBQ-sauce og smør, samtidigt som vi bager BBQ-krydrede kartofler. Vi vores laks og kartofler med en cremet ranchdressing med crème fraiche, mayo og purløg, en sprød slaw med aioli, kål og gulerod og majs-peanutsalsa med cherrytomater, rødløg og persille.
500 g
Kartofler
5 g
BBQ-krydderi
( )
1 pose
Purløg
50 g
Mayonnaise
()
75 ml
Fraiche
()
400 g
Laksefilet
()
60 g
BBQ-sauce
()
40 g
Aioli
()
1 stk
Gulerod, Julienne
150 g
Kålblanding, skåret
125 g
Cherrytomater
1 dåse
Majs
20 g
Saltede peanuts
( )
½ stk
Rødløg
1 pose
Bredbladet persille
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Smør (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
1 spsk
Vand (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med BBQ-krydderi, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, hak purløg fint.
Bland fraiche, mayonnaise, purløg, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål.
Skær smør [1 spsk I 2 spsk] i tern.
Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk].
Placer laks med skindsiden nedad i et ildfast fad med bagepapir, og top med BBQ-sauce og smør.
Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Imens, hæld væde fra majs.
Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Steg majs i 4-5 min, eller indtil let brunet.
Halver cherrytomater.
Hak rødløg [1/2 stk, 2P] og persille fint.
Bland majs, cherrytomater, rødløg, persille, peanuts, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og ent nip peber i en mellemstor skål.
Imens, bland aioli, vand [1 spsk | 2 spsk], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Vend kålblanding og gulerod i skålen.
Anret laks på tallerkener.
Top med sauce fra fadet.
Server med kartofler, ranchdressing, slaw og majs-peanutsalsa.