BBQ-bagt lakse-'feast' og ranchdressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-bagt lakse-'feast' og ranchdressing

BBQ-bagt lakse-'feast' og ranchdressing

med majs-peanutsalsa og sprød slaw

I aften inviterer vi til fest med laks i hoverollen. Vi bager laks med BBQ-sauce og smør, samtidigt som vi bager BBQ-krydrede kartofler. Vi vores laks og kartofler med en cremet ranchdressing med crème fraiche, mayo og purløg, en sprød slaw med aioli, kål og gulerod og majs-peanutsalsa med cherrytomater, rødløg og persille.

:
Hvedefri
:
Æg
Sennep
Mælk
Fisk
Sulfitter
Jordnødder

30 minutter
20 minutter

500 g

Kartofler

5 g

BBQ-krydderi

( )

1 pose

Purløg

50 g

Mayonnaise

()

75 ml

Fraiche

()

400 g

Laksefilet

()

60 g

BBQ-sauce

()

40 g

Aioli

()

1 stk

Gulerod, Julienne

150 g

Kålblanding, skåret

125 g

Cherrytomater

1 dåse

Majs

20 g

Saltede peanuts

( )

½ stk

Rødløg

1 pose

Bredbladet persille

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

1 spsk

Vand (trin 5)

sideBannerName

Energi (kJ)5829 kJ
Kalorier (kcal)1393 kcal
Fedt94.6 g
Mættet fedt19.1 g
Kulhydrat81.3 g
Sukker28.5 g
Protein53.9 g
Salt6.8 g

Bageplade
Stegepande
Ildfast fad

Bag kartofler 
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med BBQ-krydderi, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Lav dressing
2

Imens, hak purløg fint.

Bland fraiche, mayonnaise, purløg, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål.

Bag laks
3

Skær smør [1 spsk I 2 spsk] i tern.

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk].

Placer laks med skindsiden nedad i et ildfast fad med bagepapir, og top med BBQ-sauce og smør.

Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav majs-peanutsalsa
4

Imens, hæld væde fra majs.

Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.

Steg majs i 4-5 min, eller indtil let brunet. 

Halver cherrytomater.

Hak rødløg [1/2 stk, 2P] og persille fint.

Bland majs, cherrytomater, rødløg, persille, peanuts, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og ent nip peber i en mellemstor skål.

Lav slaw
5

Imens, bland aioli, vand [1 spsk | 2 spsk], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

Vend kålblanding og gulerod i skålen.

Server
6

Anret laks på tallerkener.

Top med sauce fra fadet.

Server med kartofler, ranchdressing, slaw og majs-peanutsalsa.