
Denne uges fiskeret byder på masser af dejlige ingredienser. Vi steger torsk og topper den med persille og citronskal. Vi serverer vores torsk med kogte kartofler og spændende tilbehør i form af en frisk fennikelslaw med æble og crème fraiche.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Fennikel
1 stk
Æble
1 pakke
Crème fraiche
(Indeholder: Mælk)
250 g
Torsk
(Indeholder: Fisk)
400 g
Små kartofler
1 stk
Kruspersille
½ stk
Citron, økologisk
1 spsk
Smør (trin 1)

Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Kog kartofler i 13-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt smør* [1 spsk I 2 spsk], og smag til med salt* og peber*. Læg låg på for at holde på varmen.

Skær fennikel i meget tynde, halve skiver. Skær æble i tynde, halve skiver. Hak persille fint. Riv citronskal [1/2 stk, 2P], og halver citron.

Bland fennikel, æble og crème fraiche i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Bland persille og citronskal [1 tsk I 2 tsk] i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Dub fisk tør med køkkenrulle, krydr med et nip salt*, og steg i 2-3 min på hver side. Tilsæt et skvæt citronsaft. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Anret fisk på tallerkener. Top med persille og citronskal. Server med fennikelsslaw og kartofler.