Skip to main content
Paneret sej

Paneret sej

med rosmarinkartofler, salat & dilddressing

4.3
(691)

Let anker og gå på en gastronomisk aftentur sammen med sprød mandelpaneret mørksej og velduftende rosmarinkartofler. Ro gennem den cremede dilddressing og nyd, når smagene krydsbefrugtes i din mund. Med denne opskrift er det umuligt ikke at længes efter endnu en bid.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Fisk
Mælk
Gluten
Hvede

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium
Antal portioner

20 g

Finrevet ost

250 g

Sej

(Indeholder: Fisk)

½ pose

Dild

½ pakke

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Agurk

60 g

Blandet salat

30 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

1 stk

Citron, økologisk

500 g

Kartofler

1 stk

Rosmarin

1 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Smør (trin 3)

efter behov

Vand (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

Kalorier (kcal)454 kcal
Energi (kJ)1900 kJ
Fedt9.8 g
Mættet fedt3.4 g
Kulhydrat60.4 g
Sukker7.4 g
Kostfibre5.3 g
Protein30.4 g
Salt1.2 g

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm tern. Hak rosmarin fint. Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir. Drys med halvdelen af rosmarin, og dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.

Bland panering
2

Hak hvidløg fint. Riv citronskal, og del citron i to. Bland hvidløg, panko, citronskal, revet ost, olivenolie* [½ spsk | 1 spsk] og resterende rosmarin i en dyb tallerken. Krydr med salt* og peber*. Pisk æg* [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken.

Paner fisk
3

Dup fisk tør med køkkenrulle. Vend fisk i æg og derefter i panering. Opvarm en smule olivenolie* og en klat smør* i en stegepande på middelhøj varme. Steg fisk i 3-4 min på hver side. VIGTIGT: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Bland dilddressing
4

Hak dild [½ pose, 2P] fint. Bland fraiche [1/2 pakke, 2P], dild og et skvæt i citronsaft i en lille skål. Krydr med salt* og peber*.

Bland salat
5

Skær agurk i tynde, halve skiver. Bland agurk, salat og en smule olivenolie* i en skål. Krydr med salt* og peber*.

Server
6

Anret fisk og kartofler på tallerkener. Dryp med dilddressing. Server med salat.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image