Let anker og gå på en gastronomisk aftentur sammen med sprød mandelpaneret mørksej og velduftende rosmarinkartofler. Ro gennem den cremede dilddressing og nyd, når smagene krydsbefrugtes i din mund. Med denne opskrift er det umuligt ikke at længes efter endnu en bid.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
20 g
Finrevet ost
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
½ pose
Dild
½ pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1 stk
Agurk
60 g
Blandet salat
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Citron, økologisk
500 g
Kartofler
1 stk
Rosmarin
1 stk
Hvidløgsfed
efter behov
Smør (trin 3)
efter behov
Vand (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm tern. Hak rosmarin fint. Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir. Drys med halvdelen af rosmarin, og dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.
Hak hvidløg fint. Riv citronskal, og del citron i to. Bland hvidløg, panko, citronskal, revet ost, olivenolie* [½ spsk | 1 spsk] og resterende rosmarin i en dyb tallerken. Krydr med salt* og peber*. Pisk æg* [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken.
Dup fisk tør med køkkenrulle. Vend fisk i æg og derefter i panering. Opvarm en smule olivenolie* og en klat smør* i en stegepande på middelhøj varme. Steg fisk i 3-4 min på hver side. VIGTIGT: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Hak dild [½ pose, 2P] fint. Bland fraiche [1/2 pakke, 2P], dild og et skvæt i citronsaft i en lille skål. Krydr med salt* og peber*.
Skær agurk i tynde, halve skiver. Bland agurk, salat og en smule olivenolie* i en skål. Krydr med salt* og peber*.
Anret fisk og kartofler på tallerkener. Dryp med dilddressing. Server med salat.