HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKylling I Kartoffelmos
topBanner
Kylling i kartoffelmos

Kylling i kartoffelmos

med cremet porre- & svampesauce

Kylling og kartofler kan anrettes på rigtig mange forskellige måder og i aften overrasker vi med en opskrift, som sagtens kan blive familiens nye favorit! Udover kylling, har vi tilføjet en masse dejlige grøntsager i den velsmagende sauce som børnene kommer til at elske!

Tags:BørnevenligUnder 650 kcal
Allergener:sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid40 minutter
40 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12 g

Porre

280 g

Madlavningsfløde

1 spsk

Sennep

(Indeholdersennep)

1 spsk

Champignon

¼ tsk

Kyllingebouillon

Kartofler

Kyllingebrystfilet

Løg

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Smør*

Mælk*

Salt*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)916.4215 kJ
Kalorier (kcal)219.03 kcal
Fedt8.4377 g
Mættet fedt4.7 g
Kulhydrat0.8055 g
Sukker0.5 g
Protein34.2877 g
Salt1 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Kog i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra kartofler. Tilsæt smør*, mælk* og salt* (se ingrediensliste). Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Stil til side med låg på.

2

Skær løg i tynde skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Skær svampe i tynde skiver. Skær porre i kvarte på langs, og snit fint (gem lidt til anretning).

3

Skær kylling i 3 cm tern på et andet skærebræt. Opvarm en smule olivenolie* og en klat smør* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande. Steg svampe, hvidløg, løg og porre i 6-7 min, og krydr med salt* og peber*.

5

Tilsæt stegt kylling til stegepanden. Tilsæt madlavningsfløde [½ pakke, 2 pers.], sennep og bouillon. Krydr med salt* og peber*, og lad simre 1-2 min, eller indtil tyknet.

6

Anret kartoffelmos og sauce på tallerkener. Drys med resterende porre. Krydr med peber*.