Ugens fisk overrasker med spændende smage og ingredienser. Vi steger havfrisk kuller, og lader den derefter simre i en fantastisk estragonsauce med smør, fløde, skalotteløg og citron. Vi serverer vores kuller med ovnbagte kartofler, radiser og broccoli, og så topper vi herlighederne med frisk persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
½ stk
Skalotteløg
75 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
500 g
Kartofler
250 g
Kuller
(Indeholder: Fisk)
75 g
Radiser
1 stk
Estragon
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
1 stk
Bredbladet persille
250 g
Broccoli
½ tsk
Salt til kartofler
½ dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
¼ tsk
Salt til grøntsager
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til fisk
1 spsk
Smør til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm både.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre og let brunet.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, skær citron i både.
Hak estragon fint.
Bland estragon, madlavningsfløde, grøntsagsbouillon, et stort skvæt citronsaft, vand, salt og et nip peber i en lille skål.
VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!
Hak skalotteløg fint.
Skær broccoli i buketter og stokken i 2 cm tern.
Skær ender af radiser, og halver.
Hak persille groft.
Fordel broccoli og radiser på samme bageplade, når kartoflerne har 15 min tilbage. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.
Imens, opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dup fisk tør med køkkenrulle, krydr med salt og et nip peber, og steg i 2-3 min.
Vend fisk, tilsæt smør og skalotteløg, og steg videre i 1 min.
Sænk til middel varme.
Tilsæt estragonsauce, og lad simre 2-3 min, eller indtil fisken er gennemstegt og saucen er varm.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret kartofler, fisk og grøntsager på tallerkener.
Top fisk med sauce og grøntsager med persille.