Aftens middag byder på sprøde, gyldne schnitzler og hjemmelavet kartoffelmos med porre og spinat. Mens kartoflerne koger, bager du cherrytomater og laver en lækker hvidløgssauce. Vi håber I er sultne, for nu er maden klar til at blive serveret!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Svineschnitzel
4 g
Hvide Løjer & Urter
½ pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
125 g
Cherrytomater
500 g
Kartofler
4 g
Oksebouillon
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 stk
Porre
2 spsk
Mælk (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
efter behov
Smør (trin 2)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Bring en gryde med saltet vand* i kog. Halver cherrytomater. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil let karamelliseret.
Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Kog i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk* [2 spsk | 3 spsk] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Mos med en kartoffelmoser eller en gaffel. Stil til side med låg på for at holde på varmen. TIP: TIlsæt en klat smør til kartoffelmosen.
Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag. Skær porre i tynde skiver. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg porre og spinat i 2-3 min, eller indtil spinaten er faldet sammen. Overfør til en skål.
Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Steg schnitzler i 2-3 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegt. Overfør til en tallerken, og lad hvile.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P], oksebouillon og Hvide Løjer & Urter, og lad simre i 3-4 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt eventuel saft fra tallerkenen med schnitzler, og smag til med salt* og peber*. Vend porre og spinat i gryden med kartoffelmos.
Anret kartoffelmos og schnitzler på tallerkener. Top med bagte cherrytomater. Øs sauce over.