Skip to main content
Schnitzel

Schnitzel

med Colcannon-mos og bagte cherrytomater

Aftens middag byder på sprøde, gyldne schnitzler og hjemmelavet kartoffelmos med porre og spinat. Mens kartoflerne koger, bager du cherrytomater og laver en lækker hvidløgssauce. Vi håber I er sultne, for nu er maden klar til at blive serveret!

Tags:
Under 650 kcal
Hvedefri
Proteinrig
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Svinemørbrad

4 g

Hvide Løjer & Urter

75 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

125 g

Cherrytomater

500 g

Kartofler

4 g

Oksebouillon

60 g

Spinat

1 stk

Porre

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

Næringsindhold

Energi (kJ)2311 kJ
Kalorier (kcal)552 kcal
Fedt21.6 g
Mættet fedt7.8 g
Kulhydrat55.2 g
Sukker11.1 g
Kostfibre7.1 g
Protein36.4 g
Salt3.9 g
Calcium0.3 mg
Iron0.4 mg

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag cherrytomater
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Bring en gryde med saltet vand* i kog. Halver cherrytomater. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil let karamelliseret.

Lav kartoffelmos
2

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Kog i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk* [2 spsk | 3 spsk] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Mos med en kartoffelmoser eller en gaffel. Stil til side med låg på for at holde på varmen. TIP: TIlsæt en klat smør til kartoffelmosen.

Steg porre
3

Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag. Skær porre i tynde skiver. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg porre og spinat i 2-3 min, eller indtil spinaten er faldet sammen. Overfør til en skål.

Steg schnitzler
4

Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Steg schnitzler i 2-3 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegt. Overfør til en tallerken, og lad hvile. 

Lav sauce
5

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P], oksebouillon og Hvide Løjer & Urter, og lad simre i 3-4 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt eventuel saft fra tallerkenen med schnitzler, og smag til med salt* og peber*. Vend porre og spinat i gryden med kartoffelmos.

Server
6

Anret kartoffelmos og schnitzler på tallerkener. Top med bagte cherrytomater. Øs sauce over.