Skip to main content
Prosciutto-spinatpasta med kyllingestrimler
Prosciutto-spinatpasta med kyllingestrimler

Prosciutto-spinatpasta med kyllingestrimler

med frisk mozzarella og tomat

I aften laver vi en fantastisk pastaret med et væld af skønne ingredienser. Vi laver en cremet sauce med tomat, fløde og vores egen paprika-krydderiblading, som vi kalder Hello Sunrise. Vi vender penne og frisk spinat i saucen, og så topper vi med frisk mozzarella, velduftende persille og sprøde prosciuttostykker.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Mælk
Selleri
Sennep
Gluten
Hvede

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Tomat

195 g

Hakkede tomater

75 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

30 g

Spinat

4 g

Hello Sunrise

(Indeholder: Selleri, Sennep)

50 g

Prosciutto

1 stk

Bredbladet persille

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

125 g

Mozzarella

(Indeholder: Mælk)

300 g

Kyllingebryststrimler

180 g

Penne

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 dl

Gemt pastavand

1 spsk

Olie til sauce

½ tsk

Salt til sauce

¼ tsk

Sukker til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3866 kJ
Kalorier (kcal)924 kcal
Fedt36 g
Mættet fedt18.4 g
Kulhydrat79.2 g
Sukker14.3 g
Kostfibre6.4 g
Protein68.9 g
Salt6.4 g
Trans Fat0.2 g
Potassium355.5 mg
Calcium25.1 mg
Iron0.7 mg

Fremgangsmåde

Bag prosciutto
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Fordel prosciutto på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil gylden og sprød.

Forbered grøntsager og kylling
2

Imens, hak tomat groft.

Skyl spinat.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg kylling med salt i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Kog pasta
3

Kog pasta i 11 min, eller indtil ‘al dente'.

Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Lav sauce
4

Imens, opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg tomat, Hello Sunrise, hakkede tomater, bouillon, madlavningsfløde, pastavand, salt og sukker, og lad simre i 3-4 min, eller indtil lidt tyknet.

VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!

Tilsæt pasta
5

Imens, hak persille groft.

Bræk prosciutto i mindre stykker.

Tilsæt pasta, kylling og spinat til stegepanden, og vend sammen.

Krydr med et nip salt og peber.

Hæld væde fra mozzarella, dup tør med køkkenrulle, og riv i små stykker.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tør.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener.

Top med mozzarella, persille og prosciutto.