Pandestegt steak og cremet pebersauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegt steak og cremet pebersauce

Pandestegt steak og cremet pebersauce

med rosmarinkartofler og saftig valnøddesalat

En rigtig god weekend må gerne starte med en fantastisk fredagsmiddag, og til det formål har vi skabt den perfekte opskrift. Vi frister med en vidunderligt mør pandestegt steak, som vi serverer med en cremet pebersauce med hvidløg, sprøde rosmarinkartofler og en saftig valnøddesalat med æble og rødkål.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Sulfitter
Nødder
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus Striploin

500 g

Kartofler

½ stk

Rosmarin

75 g

Rødkål, skåret

25 g

Tyttebærsyltetøj

6 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

½ stk

Æble

20 g

Valnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)

2 g

Groftmalet peber

1 stk

Hvidløgsfed

100 g

Brun sovs

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

½ dl

Vand (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

2 spsk

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3055 kJ
Kalorier (kcal)730 kcal
Fedt36.6 g
Mættet fedt12 g
Kulhydrat63.2 g
Sukker16.2 g
Protein39 g
Salt3.3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag kartofler 
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt.

Hak rosmarin [1/2 pose, 2P] fint.

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med rosmarin, salt [½ tsk | 1 tsk] og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Forbered rødkål
2

Kom tyttebærsyltetøj [1/2 pakke, 2P], balsamico [½ pakke, 2P] og salt [¼ tsk | ½ tsk] i en mellemstor gryde, og bring i kog på middelhøj varme.

Tilsæt rødkål og vand [½ dl | 1 dl], sænk til middellav varme, og lad simre i 15 min.

Forbered råvarer
3

Skær æble [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Hak valnødder groft.

Pres eller hak hvidløg fint.

Tilsæt æble til gryden med rødkål, og vend sammen.

Steg bøffer
4

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på høj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage.

Steg bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare.

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav pebersauce
5

Imens, opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middellav varme.

Svits groftmalet peber og hvidløg 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand [2 spsk | 4 spsk], brun sovs og et nip salt, og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet. Tilsæt kødsaft fra bøfferne, og rør rundt.

Skær bøffer i tynde skiver.

TIP: Tilsæt ekstra vand, hvis saucen er for tyk.

Server
6

Anret kartofler, bøffer og rødkål på tallerkener.

Top rødkål med valnødder og bøffer med pebersauce.