En rigtig god weekend må gerne starte med en fantastisk fredagsmiddag, og til det formål har vi skabt den perfekte opskrift. Vi frister med en vidunderligt mør pandestegt steak, som vi serverer med en cremet pebersauce med hvidløg, sprøde rosmarinkartofler og en saftig valnøddesalat med æble og rødkål.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Angus Striploin
500 g
Kartofler
½ stk
Rosmarin
75 g
Rødkål, skåret
25 g
Tyttebærsyltetøj
6 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
½ stk
Æble
20 g
Valnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)
2 g
Groftmalet peber
1 stk
Hvidløgsfed
100 g
Brun sovs
(Indeholder Mælk)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ dl
Vand (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
2 spsk
Vand (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt.
Hak rosmarin [1/2 pose, 2P] fint.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med rosmarin, salt [½ tsk | 1 tsk] og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Kom tyttebærsyltetøj [1/2 pakke, 2P], balsamico [½ pakke, 2P] og salt [¼ tsk | ½ tsk] i en mellemstor gryde, og bring i kog på middelhøj varme.
Tilsæt rødkål og vand [½ dl | 1 dl], sænk til middellav varme, og lad simre i 15 min.
Skær æble [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Hak valnødder groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Tilsæt æble til gryden med rødkål, og vend sammen.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på høj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage.
Steg bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Imens, opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middellav varme.
Svits groftmalet peber og hvidløg 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [2 spsk | 4 spsk], brun sovs og et nip salt, og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet. Tilsæt kødsaft fra bøfferne, og rør rundt.
Skær bøffer i tynde skiver.
TIP: Tilsæt ekstra vand, hvis saucen er for tyk.
Anret kartofler, bøffer og rødkål på tallerkener.
Top rødkål med valnødder og bøffer med pebersauce.