HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPandestegt Middelhavskylling
topBanner
Pandestegt middelhavskylling

Pandestegt middelhavskylling

med lun bulgurtabouleh og mild purløgsdressing

Velkommen til middelhavsfest! Er I blevet trætte af traditionelle måder at servere kylling, så har vi fundet en vidunderlig variant! Når kyllingen steges med krydderier inspireret af middelhavet, så er det nemt at drømme sig væk til varme lande. Plejer I at servere kartofler til kyllingen? Ikke i aften! I stedet for rører vi den smukkeste tabouleh sammen, bestående af bulgur med bid, agurk og rødløg. En mild og cremet purløgsdressing som tilbehør vil blive elsket af store og små!

Tags:Børnevenlig
Allergener:mælkselleriglutenægsennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

125 g

Cherrytomater

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Indeholdermælk)

4 g

Middelhavsdrøm

1 stk

Citron, økologisk

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

85 g

Bulgur

(Indeholdergluten)

1 pose

Purløg

280 g

Kyllingebrystfilet

40 g

Aioli

(Indeholderæg, sennep)

½ stk

Rødløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

4 dl

Vand* (trin 1)

1 spsk

Olivenolie* (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2467.8904 kJ
Kalorier (kcal)589.84 kcal
Fedt26.7257 g
Mættet fedt5.2 g
Kulhydrat36.8971 g
Sukker8.6 g
Protein43.1447 g
Salt1.5 g
arrow down iconarrow down icon
Rivejern
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en gryde på middel varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [4 dl | 8 dl], og bring i kog. Tilsæt bulgur og grøntsagsbouillon, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra gennem en si, og kom bulgur tilbage i gryden. 

2

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Tilsæt kylling og Middelhavsdrøm, og steg i 5-6 min på hver side, eller indtil gennemstegt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

3

Hak agurk og rødløg [1/2 stk, 2P] fint. Halver cherrytomater. Hak persille fint. Riv citronskal fint, og skær citron i både.

4

Bland bulgur, rødløg, cherrytomater, agurk, persille, citronskal og et stort skvæt citronsaft i en skål. Smag til med salt* og peber*. TIP: Tilsæt en smule olivenolie til taboulehen.

5

Snit purløg fint. Bland yoghurt, aioli og purløg i en lille skål, og smag til med salt* og peber*.

6

Anret tabouleh og kylling på tallerkener. Server med purløgsdressing.