Pandestegt middelhavskylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegt middelhavskylling

Pandestegt middelhavskylling

med lun bulgurtabouleh og mild purløgsdressing

Velkommen til middelhavsfest! Er I blevet trætte af traditionelle måder at servere kylling, så har vi fundet en vidunderlig variant! Når kyllingen steges med krydderier inspireret af middelhavet, så er det nemt at drømme sig væk til varme lande. Plejer I at servere kartofler til kyllingen? Ikke i aften! I stedet for rører vi den smukkeste tabouleh sammen, bestående af bulgur med bid, agurk og rødløg. En mild og cremet purløgsdressing som tilbehør vil blive elsket af store og små!

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Mælk
Hvede
Gluten
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

125 g

Cherrytomater

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

4 g

Middelhavsdrøm

1 stk

Citron, økologisk

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Grøntsagsbouillon

85 g

Bulgur

(Indeholder Hvede, Gluten)

1 pose

Purløg

280 g

Kyllingebryst

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

½ stk

Rødløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

4 dl

Vand (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)590 kcal
Energi (kJ)2468 kJ
Fedt26.58 g
Mættet fedt5.1 g
Kulhydrat36.74 g
Sukker8.4 g
Protein43.14 g
Salt1.5 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog bulgur
1

Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en gryde på middel varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [4 dl | 8 dl], og bring i kog. Tilsæt bulgur og grøntsagsbouillon, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra gennem en si, og kom bulgur tilbage i gryden. 

 Steg kylling
2

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Tilsæt kylling og Middelhavsdrøm, og steg i 5-6 min på hver side, eller indtil gennemstegt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
3

Hak agurk og rødløg [1/2 stk, 2P] fint. Halver cherrytomater. Hak persille fint. Riv citronskal fint, og skær citron i både.

Lav tabouleh
4

Bland bulgur, rødløg, cherrytomater, agurk, persille, citronskal og et stort skvæt citronsaft i en skål. Smag til med salt* og peber*. TIP: Tilsæt en smule olivenolie til taboulehen.

Lav purløgsdressing
5

Snit purløg fint. Bland yoghurt, aioli og purløg i en lille skål, og smag til med salt* og peber*.

Server
6

Anret tabouleh og kylling på tallerkener. Server med purløgsdressing.