Pandestegt kyllingebryst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegt kyllingebryst

Pandestegt kyllingebryst

med blød pastinakmos og cremet purløgssauce

Kylling, kartofler, grøntsager og sauce. Aftenens opskrift indeholder alle fire, men vi har lavet en opskrift, der helt sikkert vil overraske hele familien med nye smagsoplevelser. Vi steger kylling, krydret med vores dejlige krydderiblanding Hvide Løjer & Urter. Kartoflerne moser vi med en pastinak og hvidløg. Aftenens grøntsager er grønne bønner stegt med mandler, og saucen er fyldt med fløde, ost og purløg.

Tags:
Hvedefri
Proteinrig
Allergener:
Mælk
Æg
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Hvide Løjer & Urter

280 g

Kyllingebryst

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Pastinak

500 g

Bagekartoffel

1 pose

Purløg

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

150 g

Grønne bønner

20 g

Mandler

(Indeholder Nødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

½ dl

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)741 kcal
Energi (kJ)3102 kJ
Fedt30.8 g
Mættet fedt11.8 g
Kulhydrat68.8 g
Sukker14 g
Protein49.9 g
Salt2.1 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav pastinakmos
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartoffel og pastinak, og skær i 2 cm tern.

Skræl hvidløg.

Kog kartofler, pastinak og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Tilsæt eventuelt en klat smør. Stil til side med låg på. 

Steg grønne bønner
2

Imens, skær ender af grønne bønner.

Hak mandler groft.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg grønne bønner og mandler med et nip salt og peber i 2-3 min, og overfør til en stor skål.

Imens, hak purløg fint.

Forbered kylling
3

Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst, og skær igennem med en skarp kniv på et andet skærbræt.

Krydr med Hvide Løjer & Urter og et nip salt og peber.

Steg kylling
4

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gennemstegt.

Overfør til en tallerken, dæk med sølvpapir, og lad hvile indtil servering.

VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav purløgssauce
5

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme. 

Tilsæt madlavningsfløde, vand [1/2 dl | 1 dl], finrevet ost og purløg, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Smag til med salt og peber.

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.

Server
6

Anret pastinakmos, kylling og grønne bønner på tallerkener.

Top med purløgssauce.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image