
Pandestegt kyllingebryst
med blød pastinakmos og cremet purløgssauce
Kylling, kartofler, grøntsager og sauce. Aftenens opskrift indeholder alle fire, men vi har lavet en opskrift, der helt sikkert vil overraske hele familien med nye smagsoplevelser. Vi steger kylling, krydret med vores dejlige krydderiblanding Hvide Løjer & Urter. Kartoflerne moser vi med en pastinak og hvidløg. Aftenens grøntsager er grønne bønner stegt med mandler, og saucen er fyldt med fløde, ost og purløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
4 g
Hvide Løjer & Urter
280 g
Kyllingebryst
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Pastinak
500 g
Bagekartoffel
1 pose
Purløg
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
150 g
Grønne bønner
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
3 spsk
Mælk (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
½ dl
Vand (trin 5)
Fremgangsmåde

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel og pastinak, og skær i 2 cm tern.
Skræl hvidløg.
Kog kartofler, pastinak og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Tilsæt eventuelt en klat smør. Stil til side med låg på.

Imens, skær ender af grønne bønner.
Hak mandler groft.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg grønne bønner og mandler med et nip salt og peber i 2-3 min, og overfør til en stor skål.
Imens, hak purløg fint.

Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst, og skær igennem med en skarp kniv på et andet skærbræt.
Krydr med Hvide Løjer & Urter og et nip salt og peber.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gennemstegt.
Overfør til en tallerken, dæk med sølvpapir, og lad hvile indtil servering.
VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt madlavningsfløde, vand [1/2 dl | 1 dl], finrevet ost og purløg, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Smag til med salt og peber.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.

Anret pastinakmos, kylling og grønne bønner på tallerkener.
Top med purløgssauce.