Pandestegt kyllingebryst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegt kyllingebryst

Pandestegt kyllingebryst

med cremet purløgssauce og rosenkålssalat

Skøn hyggemad med spændende ingredienser, der vil blive slugt af hele familien. For hvem siger, at kylling og ris skal være kedeligt? I aften får risen et vidunderligt twist ved at blive blandet med citron og smør. Vi steger kyllingen til perfektion, og imens laver vi en vidunderlig cremet sauce med fløde og sennep. Perfekt tilbehør er den friske rosenkålssalat fyldt med frugt og grøntsager.

Tags:
Klimavenlig
Allergener:
Sennep
Mælk
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

6 g

Sennep

(Indeholder Sennep)

½ pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

20 g

Hasselnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)

280 g

Kyllingebryst

150 g

Rosenkål

1 pose

Purløg

150 g

Vilde basmatiris

1 stk

Æble

2 g

Kyllingebouillon

½ stk

Citron

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

¼ tsk

Sukker (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

2 spsk

Vand (trin 5)

1 spsk

Smør (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)758 kcal
Energi (kJ)3173 kJ
Fedt28.51 g
Mættet fedt10 g
Kulhydrat74.95 g
Sukker13.4 g
Protein46.95 g
Salt2.1 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt [¼ tsk | ½ tsk], sænk til lav varme, og lad simre under låg i 15 min.

Steg kylling
2

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Tilsæt kylling, krydr med salt og peber, og steg 5-6 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir indtil servering. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav rosenkålssalat
3

Snit purløg fint. Skær æble i 1 cm tern. Skær rosenkål i tynde skiver. Skær citron [1/2 stk, 2P] i både. Bland olivenolie [1 spsk | 2 spsk ], sennep [1/2 tsk | 1 tsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], et stort skvæt citronsaft, halvdelen af purløg og et nip salt og peber i en skål. Tilsæt rosenkål og æble, og vend sammen.

Bland ris
4

Tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk] til gryden med færdigkogt ris, og krydr med et nip salt og peber. Hak hasselnødder groft.

Lav sauce
5

Opvarm samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme. Tilsæt madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P], kyllingebouillon [1/2 pakke, 2P], vand [1 spsk | 2 spsk], et skvæt citronsaft, sennep [1/2 tsk | 1 tsk] og resterende purløg, og lad simre i 1-2 min på middel varme. Krydr med et nip salt og peber.

Server
6

Anret kylling, ris og salat på tallerkener. Top med hasselnødder og sauce. Server med resterende citronbåde.