Pandestegt kyllingebryst
med cremet purløgssauce og rosenkålssalat
Skøn hyggemad med spændende ingredienser, der vil blive slugt af hele familien. For hvem siger, at kylling og ris skal være kedeligt? I aften får risen et vidunderligt twist ved at blive blandet med citron og smør. Vi steger kyllingen til perfektion, og imens laver vi en vidunderlig cremet sauce med fløde og sennep. Perfekt tilbehør er den friske rosenkålssalat fyldt med frugt og grøntsager.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
6 g
Sennep
(Indeholder Sennep)
½ pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
20 g
Hasselnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)
280 g
Kyllingebryst
150 g
Rosenkål
1 pose
Purløg
150 g
Vilde basmatiris
1 stk
Æble
2 g
Kyllingebouillon
½ stk
Citron
Ikke inkluderet i din måltidskasse
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Sukker (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
2 spsk
Vand (trin 5)
1 spsk
Smør (trin 4)
Fremgangsmåde
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt [¼ tsk | ½ tsk], sænk til lav varme, og lad simre under låg i 15 min.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Tilsæt kylling, krydr med salt og peber, og steg 5-6 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir indtil servering. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Snit purløg fint. Skær æble i 1 cm tern. Skær rosenkål i tynde skiver. Skær citron [1/2 stk, 2P] i både. Bland olivenolie [1 spsk | 2 spsk ], sennep [1/2 tsk | 1 tsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], et stort skvæt citronsaft, halvdelen af purløg og et nip salt og peber i en skål. Tilsæt rosenkål og æble, og vend sammen.
Tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk] til gryden med færdigkogt ris, og krydr med et nip salt og peber. Hak hasselnødder groft.
Opvarm samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme. Tilsæt madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P], kyllingebouillon [1/2 pakke, 2P], vand [1 spsk | 2 spsk], et skvæt citronsaft, sennep [1/2 tsk | 1 tsk] og resterende purløg, og lad simre i 1-2 min på middel varme. Krydr med et nip salt og peber.
Anret kylling, ris og salat på tallerkener. Top med hasselnødder og sauce. Server med resterende citronbåde.