topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnbagt torsk

Ovnbagt torsk

med stuvet spidskål og rødbedesalat

I aften laver vi super lækker ovnbagt torsk. Har du aldrig stuvet grøntsager før? Det er ikke noget problem, vi lover at du får lavet den stuvede spidskål på nul komma fem. Server med kogte kartofler og rødbedesalat, som blandes med mandler og råmarineres i olivenolie.

Allergener:
Mælk
Fisk
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 pose

Kruspersille

200 g

Spidskål

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

250 g

Torsk

(Indeholder Fisk)

20 g

Mandler

(Indeholder Nødder)

4 g

Grøntsagsbouillon

2 stk

Rødbede

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 5)

1 spsk

Hvedemel (trin 5)

½ tsk

Salt (trin 5)

efter behov

Smør (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)712 kcal
Energi (kJ)2980 kJ
Fedt30.03 g
Mættet fedt14.5 g
Kulhydrat68.44 g
Sukker18.2 g
Protein38.95 g
Salt2.6 g

Redskaber

Bageplade
Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Tænd ovnen på 200°C/180°C varmluft. Kom kartofler (uskrællet) i en gryde med letsaltet vand*, og bring i kog. Kog i 25-30 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra. Krydr med et nip salt* og peber*, og stil til side med låg på for at holde på varmen.

Skær rødbede
2

Skræl rødbede, og skær i 1 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min. 

Bag fisk
3

Bring en stor gryde med letsaltet vand* i kog. Placer fisk i et ildfast fad, og krydr med et nip salt* og peber*. Placer en klat smør* på hver filet. Dæk til med sølvpapir, og bag i ovnen i 10-12 min. Hak persille fint. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Kog spidskål
4

Skær spidskål i 1 cm strimler. Kom spidskål i gryden med kogende vand*, og kog i 5 min. Gem en smule kogevand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.

Lav stuvet spidskål
5

Kom smør* [1 spsk | 2 spsk] og hvedemel* [1 spsk | 2 spsk] i en gryde, og rør rundt indtil smørret er smeltet. Tilsæt kogevand, grøntsagsbouillon og madlavningsfløde, og lad simre under omrøring indtil tyknet. Tilsæt spidskål og persille, og varm op. Krydr med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og et stort nip peber*. Hak mandler groft. 

Server
6

Anret fisk, kartofler og stuvet spidskål på tallerkener. Server med rødbede. Top med mandler.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image