topBanner
Ovnbagt torsk

Ovnbagt torsk

med stuvet spidskål og rødbedesalat

I aften laver vi super lækker ovnbagt torsk. Har du aldrig stuvet grøntsager før? Det er ikke noget problem, vi lover at du får lavet den stuvede spidskål på nul komma fem. Server med kogte kartofler og rødbedesalat, som blandes med mandler og råmarineres i olivenolie.

Allergener:fisknøddersellerimælkgluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Kartofler

1 pose

Kruspersille

200 g

Spidskål

200 ml

Madlavningsfløde

250 g

Torsk

(Indeholderfisk)

20 g

Mandler

(Indeholdernødder)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

2 stk

Rødbede

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør* (trin 5)

(Indeholdermælk)

1 spsk

Hvedemel* (trin 5)

(Indeholdergluten)

½ tsk

Salt* (trin 5)

Smør* (trin 3) efter behov

(Indeholdermælk)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2881 kJ
Kalorier (kcal)688 kcal
Fedt29 g
Mættet fedt15 g
Kulhydrat68 g
Sukker18 g
Protein39 g
Salt3 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Gryde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Tænd ovnen på 200°C/180°C varmluft. Kom kartofler (uskrællet) i en gryde med letsaltet vand*, og bring i kog. Kog i 25-30 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra. Krydr med et nip salt* og peber*, og stil til side med låg på for at holde på varmen.

2

Skræl rødbede, og skær i 1 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.

3

Bring en stor gryde med letsaltet vand* i kog. Placer fisk i et ildfast fad, og krydr med et nip salt* og peber*. Placer en klat smør* på hver filet. Dæk til med sølvpapir, og bag i ovnen i 10-12 min. Hak persille fint. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

4

Skær spidskål i 1 cm strimler. Kom spidskål i gryden med kogende vand*, og kog i 5 min. Gem en smule kogevand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.

5

Kom smør* [1 spsk | 2 spsk] og hvedemel* [1 spsk | 2 spsk] i en gryde, og rør rundt indtil smørret er smeltet. Tilsæt kogevand, grøntsagsbouillon og madlavningsfløde, og lad simre under omrøring indtil tyknet. Tilsæt spidskål og persille, og varm op. Krydr med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og et stort nip peber*. Hak mandler groft.

6

Anret fisk, kartofler og stuvet spidskål på tallerkener. Server med rødbede. Top med mandler.