topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnbagt mørksej

Ovnbagt mørksej

med rodfrugtmos & dilddressing

Inde i ovnens trykkende varme omdannes vores mørksej til en fest, når den får lov til at plaske rundt i en sø af syrlig citronmarinade, der langsomt men sikkert trænger igennem fisken og giver den sin friske, saftige smag. Serveres med luftig rodfrugtmos og en aromatisk dilddressing, der får dit hjerte til at smelte.

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

2 stk

Gulerod

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citron

1 pose

Dild

75 g

Crème fraiche

1 stk

Agurk, piccolo

stk

Agurk

12.5 ml

Hvidvinseddike

250 g

Sej

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Smør

2 spsk

Mælk

½ spsk

Olivenolie

¼ tsk

Salt

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)156 kcal
Energi (kJ)653 kJ
Fedt16.77 g
Mættet fedt9 g
Kulhydrat0.85 g
Sukker0.8 g
Protein0.61 g
Salt0.6 g

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C varmluft. Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Skræl kartofler og gulerod, og skær i 2 cm tern. Pil hvidløg.

Lav mos
2

Tilsæt kartofler, gulerod og hvidløg til gryden, og kog i 10-12 min, eller indtil møre. Hæld vand fra, og tilsæt smør* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.], mælk* og salt*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side.

Mariner mørksej
3

Riv citronskal [½ tsk, 2 pers. | 1 tsk, 4 pers.], og skær citron i både. Bland citronskal, citronsaft [½ spsk, 2 pers. | 1 spsk, 4 pers.] og olivenolie* [½ spsk, 2 pers. | 1 spsk, 4 pers.] i en lille skål. Læg fisk i et ildfast fad, og dryp med citronmarinade. Bag i 8-10 min.

Sylt agurk
4

Skræl agurk til lange, tynde bånd. Bland agurk, hvidvinseddike [1/2 pakke, 2 pers], et nip sukker*, salt* og peber* i en skål, og stil til side.

Lav dilddressing
5

Hak dild (med stilk) fint. Bland creme fraiche, en smule citronsaft og dild i en lille skål. Smag til med salt* og peber*.

Server
6

Anret fisk på tallerkener. Server med mos, syltet agurk, dilddressing og citronbåde. Top med resterende dild.