topBanner
Ovnbagt mørksej

Ovnbagt mørksej

med rodfrugtmos & dilddressing

Inde i ovnens trykkende varme omdannes vores mørksej til en fest, når den får lov til at plaske rundt i en sø af syrlig citronmarinade, der langsomt men sikkert trænger igennem fisken og giver den sin friske, saftige smag. Serveres med luftig rodfrugtmos og en aromatisk dilddressing, der får dit hjerte til at smelte.

Allergener:mælkfisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Kartofler

2 stk

Gulerod

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Citron

1 pakke

Sej

(Indeholderfisk)

1 pose

Dild

½ dåse

Crème fraiche

(Indeholdermælk)

1 stk

Agurk

½ pakke

Hvidvinseddike

Ikke inkluderet i din måltidskasse

30 g

Smør*

(Indeholdermælk)

2 spsk

Mælk*

(Indeholdermælk)

¼ tsk

Salt*

½ spsk

Olivenolie*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2621 kJ
Kalorier (kcal)627 kcal
Fedt29 g
Mættet fedt16 g
Kulhydrat57 g
Sukker15 g
Protein31 g
Salt1 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C varmluft.Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Skræl kartofler og gulerod, og skær i 2 cm tern.Pil hvidløg.

2

Tilsæt kartofler, gulerod og hvidløg til gryden, og kog i 10-12 min, eller indtil møre.Hæld vand fra, og tilsæt smør [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.], mælk og salt*.Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side.

3

Riv citronskal [½ tsk, 2 pers. | 1 tsk, 4 pers.], og skær citron i både. Bland citronskal, citronsaft [½ spsk, 2 pers. | 1 spsk, 4 pers.] og olivenolie* [½ spsk, 2 pers. | 1 spsk, 4 pers.] i en lille skål. Læg fisk i et ildfast fad, og dryp med citronmarinade. Bag i 8-10 min.

4

Skræl agurk til lange, tynde bånd.Bland agurk, hvidvinseddike [1/2 pakke, 2 pers], et nip sukker, salt og peber* i en skål, og stil til side.

5

Hak dild (med stilk) fint.Bland creme fraiche, en smule citronsaft og dild i en lille skål.Smag til med salt og peber.

6

Anret fisk på tallerkener. Server med mos, syltet agurk, dilddressing og citronbåde. Top med resterende dild.