HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvnbagt Mørksej
topBanner
Ovnbagt mørksej

Ovnbagt mørksej

med rodfrugtmos & dilddressing

Inde i ovnens trykkende varme omdannes vores mørksej til en fest, når den får lov til at plaske rundt i en sø af syrlig citronmarinade, der langsomt men sikkert trænger igennem fisken og giver den sin friske, saftige smag. Serveres med luftig rodfrugtmos og en aromatisk dilddressing, der får dit hjerte til at smelte.

Allergener:mælksulfitterfisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12.5 ml

Kartofler

2 spsk

Gulerod

2 spsk

Hvidløgsfed

½ spsk

Citron

¼ tsk

Dild

Crème fraiche

(Indeholdermælk)

Agurk

Hvidvinseddike

(Indeholdersulfitter)

Sej

(Indeholderfisk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Smør*

(Indeholdermælk)

Mælk*

(Indeholdermælk)

Olivenolie*

Salt*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)653.4362 kJ
Kalorier (kcal)156.175 kcal
Fedt16.7655 g
Mættet fedt9 g
Kulhydrat0.8462 g
Sukker0.8 g
Protein0.6075 g
Salt0.6 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C varmluft. Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Skræl kartofler og gulerod, og skær i 2 cm tern. Pil hvidløg.

2

Tilsæt kartofler, gulerod og hvidløg til gryden, og kog i 10-12 min, eller indtil møre. Hæld vand fra, og tilsæt smør* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.], mælk* og salt*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side.

3

Riv citronskal [½ tsk, 2 pers. | 1 tsk, 4 pers.], og skær citron i både. Bland citronskal, citronsaft [½ spsk, 2 pers. | 1 spsk, 4 pers.] og olivenolie* [½ spsk, 2 pers. | 1 spsk, 4 pers.] i en lille skål. Læg fisk i et ildfast fad, og dryp med citronmarinade. Bag i 8-10 min.

4

Skræl agurk til lange, tynde bånd. Bland agurk, hvidvinseddike [1/2 pakke, 2 pers], et nip sukker*, salt* og peber* i en skål, og stil til side.

5

Hak dild (med stilk) fint. Bland creme fraiche, en smule citronsaft og dild i en lille skål. Smag til med salt* og peber*.

6

Anret fisk på tallerkener. Server med mos, syltet agurk, dilddressing og citronbåde. Top med resterende dild.