Inde i ovnens trykkende varme omdannes vores mørksej til en fest, når den får lov til at plaske rundt i en sø af syrlig citronmarinade, der langsomt men sikkert trænger igennem fisken og giver den sin friske, saftige smag. Serveres med luftig rodfrugtmos og en aromatisk dilddressing, der får dit hjerte til at smelte.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
2 stk
Gulerod
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Citron
1 pose
Dild
75 g
Crème fraiche
1 stk
Agurk, piccolo
stk
Agurk
12.5 ml
Hvidvinseddike
250 g
Sej
2 spsk
Smør
2 spsk
Mælk
½ spsk
Olivenolie
¼ tsk
Salt
Forvarm ovnen til 200°C/180°C varmluft. Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Skræl kartofler og gulerod, og skær i 2 cm tern. Pil hvidløg.
Tilsæt kartofler, gulerod og hvidløg til gryden, og kog i 10-12 min, eller indtil møre. Hæld vand fra, og tilsæt smør* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.], mælk* og salt*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side.
Riv citronskal [½ tsk, 2 pers. | 1 tsk, 4 pers.], og skær citron i både. Bland citronskal, citronsaft [½ spsk, 2 pers. | 1 spsk, 4 pers.] og olivenolie* [½ spsk, 2 pers. | 1 spsk, 4 pers.] i en lille skål. Læg fisk i et ildfast fad, og dryp med citronmarinade. Bag i 8-10 min.
Skræl agurk til lange, tynde bånd. Bland agurk, hvidvinseddike [1/2 pakke, 2 pers], et nip sukker*, salt* og peber* i en skål, og stil til side.
Hak dild (med stilk) fint. Bland creme fraiche, en smule citronsaft og dild i en lille skål. Smag til med salt* og peber*.
Anret fisk på tallerkener. Server med mos, syltet agurk, dilddressing og citronbåde. Top med resterende dild.