I aften frister vi med en luksus weekendret, perfekt til gæster, eller bare når familien skal forkæles lidt ekstra. I aften laver vi nemlig en supermør Angus Striploin-bøf i lækker marinade. Lækkert tilbehør er tomatsalat med agurk, skalotteløg, rucola og persille, sprøde rosmarinfritter, og en fantastisk rødvinssauce.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
6 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
4 g
Middelhavsdrøm
½ stk
Rosmarin
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
300 g
Angus Striploin
1 stk
Bøftomat
1 stk
Agurk
½ stk
Skalotteløg
40 g
Rucola
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
80 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
½ dl
Vand (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Tag bøffer ud af køleskabet. Hak rosmarin [1/2 stilk | 1 stilk] fint. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel fritter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med rosmarin. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.
Pres eller hak hvidløg fint. Bland Middelhavsdrøm, hvidløg, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål. Vend bøffer i skålen, og stil til side. Skyl rucola under koldt vand* i et dørslag.
Skær tomat i tynde skiver. Skær agurk i halve skiver. Hak skalotteløg [1/2 stk, 2P] fint. Bland rucola, tomat, agurk, skalotteløg, balsamico [1/2 pakke, 2P] og et nip salt* og peber* i en skål. TIP: Tilsæt en smule olivenolie til salaten.
Opvarm olivenolie* [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på høj varme. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg i yderligere 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til et rent skærebræt, og dæk til med sølvpapir. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt vand* [1/2 dl | 1 dl] og rødvinssauce, og rør godt rundt. Bring i kog, og lad simre i 1-2 min. Skær bøffer i tynde skiver. TIP: Saften fra bøfferne giver saucen ekstra smag, så skyl ikke stegepanden!
Anret bøffer, fritter og tomatsalat på tallerkener. Øs rødvinssauce over bøffer. Server med aioli.