Marineret steak og rødvinssauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marineret steak og rødvinssauce

Marineret steak og rødvinssauce

med rosmarinfritter og frisk tomatsalat

I aften frister vi med en luksus weekendret, perfekt til gæster, eller bare når familien skal forkæles lidt ekstra. I aften laver vi nemlig en supermør Angus Striploin-bøf i lækker marinade. Lækkert tilbehør er tomatsalat med agurk, skalotteløg, rucola og persille, sprøde rosmarinfritter, og en fantastisk rødvinssauce.

Tags:
Hvedefri
Mælkefri
Allergener:
Sulfitter
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

6 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

4 g

Middelhavsdrøm

½ stk

Rosmarin

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

300 g

Angus Striploin

1 stk

Bøftomat

1 stk

Agurk

½ stk

Skalotteløg

40 g

Rucola

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

80 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3598 kJ
Kalorier (kcal)860 kcal
Fedt53.1 g
Mættet fedt12.3 g
Kulhydrat56.6 g
Sukker12 g
Protein38.7 g
Salt1.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Tag bøffer ud af køleskabet. Hak rosmarin [1/2 stilk | 1 stilk] fint. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel fritter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med rosmarin. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

Mariner bøffer
2

Pres eller hak hvidløg fint. Bland Middelhavsdrøm, hvidløg, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål. Vend bøffer i skålen, og stil til side. Skyl rucola under koldt vand* i et dørslag.

Bland tomatsalat
3

Skær tomat i tynde skiver. Skær agurk i halve skiver. Hak skalotteløg [1/2 stk, 2P] fint. Bland rucola, tomat, agurk, skalotteløg, balsamico [1/2 pakke, 2P] og et nip salt* og peber* i en skål. TIP: Tilsæt en smule olivenolie til salaten.

Steg bøffer
4

Opvarm olivenolie* [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på høj varme. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg i yderligere 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til et rent skærebræt, og dæk til med sølvpapir. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav rødvinssauce
5

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt vand* [1/2 dl | 1 dl] og rødvinssauce, og rør godt rundt. Bring i kog, og lad simre i 1-2 min. Skær bøffer i tynde skiver. TIP: Saften fra bøfferne giver saucen ekstra smag, så skyl ikke stegepanden!

Server
6

Anret bøffer, fritter og tomatsalat på tallerkener. Øs rødvinssauce over bøffer. Server med aioli.