Marineret steak og rødvinssauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marineret steak og rødvinssauce

Marineret steak og rødvinssauce

med rosmarinfritter og frisk tomatsalat

I aften frister vi med en luksus weekendret, perfekt til gæster, eller bare når familien skal forkæles lidt ekstra. I aften laver vi nemlig en supermør Angus Striploin-bøf i lækker marinade. Lækkert tilbehør er tomatsalat med agurk, skalotteløg, rucola og persille, sprøde rosmarinfritter, og en fantastisk rødvinssauce.

Tags:
Hvedefri
Mælkefri
Allergener:
Sulfitter
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

6 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

4 g

Middelhavsdrøm

½ stk

Rosmarin

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

300 g

Angus Striploin

1 stk

Agurk

½ stk

Skalotteløg

40 g

Rucola

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

80 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

2 stk

Tomat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

½ dl

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)859 kcal
Energi (kJ)3594 kJ
Fedt53.3 g
Mættet fedt12.3 g
Kulhydrat56 g
Sukker11.4 g
Protein41.7 g
Salt1.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Tag bøffer ud af køleskabet.

Hak rosmarin [1/2 stk, 2P] fint.

Skær kartofler (uskrællet) til fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med rosmarin. Krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne. 

Mariner bøffer
2

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland Middelhavsdrøm, hvidløg, en smule olivenolie og et nip salt og peber i en skål.

Vend bøffer i skålen, og stil til side.

Skyl rucola under koldt vand i et dørslag.

Bland tomatsalat
3

Skær tomat i tynde skiver.

Skær agurk i halve skiver.

Hak skalotteløg [1/2 stk, 2P] fint.

Bland rucola, tomat, agurk, skalotteløg, balsamico [1/2 pakke, 2P] og et nip salt og peber i en skål.

TIP: Tilsæt en smule olivenolie.

Steg bøffer
4

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på høj varme.

Steg bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare.

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav rødvinssauce
5

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.

Tilsæt vand [1/2 dl | 1 dl] og rødvinssauce, og rør rundt. Bring i kog, og lad simre i 1-2 min.

Skær bøffer i tynde skiver.

TIP: Saften fra bøfferne giver saucen ekstra smag, så skyl ikke stegepanden!

Server
6

Anret bøffer, fritter og tomatsalat på tallerkener.

Øs rødvinssauce over bøffer.

Server med aioli.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image