
Japanske grøntsagsdeller
med crunchy nudelsalat og sesammayonnaise
I aften går den kulinariske rejse til Japan, og vi frister med skønne japanske grøntsagsfrikadeller med forårsløg, ingefær, spidskål, gulerod og sojasauce. Lækkert tilbehør er en nudelsalat med rødkål, spidskål, gulerod, slikærter og sesamfrø. Vi topper frikadellerne og salaten med srirachasauce og sesammayo!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
2 stk
Forårsløg
2 stk
Gulerod
1 stk
Ingefær
150 g
Spidskål, skåret
75 g
Sukkerærter
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
150 g
Rødkål, skåret
75 g
Fuldkornsnudler
(Indeholder Hvede, Gluten)
50 g
Sort sesammayonnaise
(Indeholder Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)
20 g
Sriracha
Ikke inkluderet i din måltidskasse
2 stk
Æg (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
Fremgangsmåde

Snit forårsløg fint (adskil den grønne del fra den hvide). Riv gulerod (uskrællet) groft. Riv ingefær fint. Del sukkerærter [1/2 pose, 2P] på langs.

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. Kog nudler [1/2 pakke, 2P] i 1-2 min, eller indtil bløde. Hæld vand fra, og skyl under koldt vand. TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.

Bland rødkål, halvdelen af spidskål og et nip salt og peber i en stor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie. Masser i 30 sek, indtil mør. Stil til side.

Pisk æg [2 stk | 4 stk] i en mellemstor skål. Tilsæt det hvide forårsløg, ingefær, resterende spidskål, halvdelen af gulerod og halvdelen af sojasauce, og rør godt rundt. Tilsæt panko, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og rør godt rundt.

Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middel varme. Form fars til grøntsagsdeller (2 pr. person), og steg i 4-5 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. Overfør til en tallerken med køkkenrulle. Vend kål, sukkerærter og resterende gulerod og sojasauce i gryden med nudler.

Anret grøntsagsdeller og nudelsalat på tallerkener. Top med sriracha. Drys med det grønne forårsløg. Server med sesammayonnaise.