Honning- og sennepsglaseret svinekød
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og sennepsglaseret svinekød

Honning- og sennepsglaseret svinekød

med ovnbagt broccoli og gulerodscouscous

Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. I aften laver vi nemlig fantastisk svinemørbrad som vi først bruner, derefter bager i ovnen, og til sidst topper med en førførende glace med kyllingebouillon, smør, timian og honning-sennepsdressing. Spændende tilbehør er ovnbagt broccoli, gulerodscouscous med hvidløg og persille og kølende fraiche.

Allergener:
Sennep
Sulfitter
Æg
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Svinemørbrad

20 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)

4 g

Kyllingebouillon

1 pose

Timian

4 g

Hvide Løjer & Urter

100 g

Couscous

(Indeholder Gluten, Hvede)

250 g

Broccoli

2 stk

Gulerod

1 pose

Bredbladet persille

75 ml

Fraiche

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

2.5 dl

Vand (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 5)

½ dl

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2843 kJ
Kalorier (kcal)679 kcal
Fedt31.6 g
Mættet fedt11.4 g
Kulhydrat52.4 g
Sukker14.2 g
Protein40.2 g
Salt3.5 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Bag kød
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på høj varme.

Steg svinemørbrad med salt i 2 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 12-15 min. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt. 

Bag broccoli
2

Imens, skær broccoli i små buketter og stokken (skræl ved behov) i 1 cm tern.

Fordel på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt, og bag i 10 min. 

Forbered råvarer
3

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Hak persille fint.

Pluk timian [2 stilke | 4 stilke].

TIP: Hold længst oppe på timianstilken, og træk dine fingre ned langs stilken for at frigøre bladene.

 

Lav gulerodscouscous
4

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en gryde på middelhøj varme.

Svits Hvide Løjer & Urter i 1 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand [2,5 dl | 5 dl], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], et nip peber og halvdelen af kyllingebouillon, og bring i kog. Tilsæt couscous, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Tilsæt gulerod og persille, og vend sammen.

Lave glace
5

Opvarm samme stegepande på middel varme.

Tilsæt vand [1/2 dl | 1 dl], resterende kyllingebouillon, timian og honning-sennepsdressing, og lad simre i 2-3 min. 

Tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk], og rør rundt.

Smag til med salt og peber. 

Skær svinemørbrad i tynde skiver.

Server
6

Anret couscous, broccoli og svinmørbrad på tallerkener.

Top svinemørbrad med sauce.

Server med fraiche.