
Lad børnene være med i køkkenet i aften, der er nemlig kun ris der skal på komfuret, alt andet kan I hygge jer med at forberede sammen. Vi laver en fantastisk pokébowl med aromatiske jasminris, røget laks, frisk avocado, en sød-syrlig-stærk-salt-crunchy salsa med mango, agurk, peanuts, chili og citrusfrugt og spicy srirachamayonnaise.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Citrusfrugt
150 g
Jasminris
1 stk
Avocado
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)
½ stk
Agurk
50 g
Vegansk srirachamayonnaise
100 g
Koldrøget laks
(Indeholder: Fisk)
½ g
Chiliflager
½ stk
Mango
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til salsa

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Skræl mango, skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 2 cm tern.

Hak agurk groft.
Halver citrusfrugt.

Bland mango, agurk, peanuts, chiliflager, citrusfrugtsaft og salt i en stor skål.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, skær i tynde skiver, og krydr med et nip salt.

Anret ris i dybe tallerkener.
Top med mango-chilisalsa, avocado og røget laks.
Server med srirachamayonnaise.