topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græsk kylling

Græsk kylling

med citronbagte kartofler og rørt tzatziki

Det græske køkken er kendt for sine mange gode retter, men hvis du vil prøve græskinspireret hjemmelavet mad, er denne ret en af ​​de første på listen! BBQ-marineret kylling med kartoffelbåde og tzatziki er uovertruffen comfort food, og hemmeligheden er at presse citron over kartoffelbådene, før de skubbes ind i ovnen. Det giver dem en magisk god smag, der løfter hele retten. Grækerne har styr på det der med at lave mad!

Tags:
Under 650 kcal
Børnevenlig
Allergener:
Mælk
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

½ stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citron, økologisk

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

1 stk

Rødløg

1 pose

Bredbladet persille

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)503 kcal
Energi (kJ)2106 kJ
Fedt8.67 g
Mættet fedt3.6 g
Kulhydrat58.4 g
Sukker15.3 g
Protein44.95 g
Salt2.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i både. Skær citron i både. Skær rødløg i både (gem 1-2 både til trin 5). Riv agurk fint, og krydr med et nip salt.

Bag kartofler
2

Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie og citronsaft [1 spsk | 2 spsk]. Krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.

Bland tzatziki
3

Riv hvidløg [1/2 stk, 2P] fint. Pres væde fra agurk gennem en si. Bland agurk, yoghurt og hvidløg i en lille skål, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.

Tilbered kylling
4

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme. Krydr kylling med et nip salt og peber, og brun i 2 min på hver side. Overfør til en bageplade med bagepapir. Fordel rødløg på samme bageplade, og bag i ovnen i 10-12 min. Overfør til en foliepakke, og lad hvile i 5 min. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav salat
5

Hak resterende rødløg fint. Hak tomat groft. Hak persille groft. Bland rødløg, tomat, persille (gem lidt til anretning), balsamico og en smule olivenolie med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en skål.

Server
6

Anret kylling, kartofler, tomatsalat og tzatziki på tallerkener. Top med resterende persille.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image