topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græsk kylling

Græsk kylling

med citronbagte kartofler og rørt tzatziki

Det græske køkken er kendt for sine mange gode retter, men hvis du vil prøve græskinspireret hjemmelavet mad, er denne ret en af ​​de første på listen! BBQ-marineret kylling med kartoffelbåde og tzatziki er uovertruffen comfort food, og hemmeligheden er at presse citron over kartoffelbådene, før de skubbes ind i ovnen. Det giver dem en magisk god smag, der løfter hele retten. Grækerne har styr på det der med at lave mad!

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

15 ml

Balsamico

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citron, økologisk

1 stk

Rødløg

1 pose

Bredbladet persille

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)504 kcal
Energi (kJ)2108 kJ
Fedt8.67 g
Mættet fedt3.6 g
Kulhydrat58.36 g
Sukker14.3 g
Protein44.93 g
Salt1.2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Skær kartofler i både
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i både. Skær citron i både. Skær rødløg i både (gem 1-2 både til trin 5). Riv agurk fint, og krydr med et nip salt*.

Bag kartofler
2

Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie* og citronsaft [1 spsk | 2 spsk ]. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.

Bland tzatziki
3

Riv hvidløg fint. Pres væde fra agurk. Bland agurk, yoghurt og hvidløg i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Tilbered kylling
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Krydr kylling med et nip salt* og peber*, og brun i 2 min på hver side. Overfør til en bageplade med bagepapir. Fordel rødløg på samme bageplade, og bag i ovnen i 10-12 min. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav salat
5

Hak resterende rødløg fint. Hak tomat groft. Hak persille groft. Bland rødløg, tomat, persille (gem lidt til anretning), balsamico og en smule olivenolie* med et nip salt* og peber* i en skål.

Server
6

Anret kylling, kartofler, tomatsalat og tzatziki på tallerkener. Top med resterende persille.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image