HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGræsk Kylling
topBanner
Græsk kylling

Græsk kylling

med citronbagte kartofler og rørt tzatziki

Populær

Det græske køkken er kendt for sine mange gode retter, men hvis du vil prøve græskinspireret hjemmelavet mad, er denne ret en af ​​de første på listen! BBQ-marineret kylling med kartoffelbåde og tzatziki er uovertruffen comfort food, og hemmeligheden er at presse citron over kartoffelbådene, før de skubbes ind i ovnen. Det giver dem en magisk god smag, der løfter hele retten. Grækerne har styr på det der med at lave mad!

Tags:Under 650 kcal
Allergener:mælksulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Indeholdermælk)

15 ml

Balsamico

(Indeholdersulfitter)

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citron, økologisk

1 stk

Rødløg

1 pose

Bredbladet persille

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2108.1294 kJ
Kalorier (kcal)503.855 kcal
Fedt8.819 g
Mættet fedt3.6 g
Kulhydrat58.5151 g
Sukker14.4 g
Protein44.932 g
Salt1.2 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Rivejern
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i både. Skær citron i både. Skær rødløg i både (gem 1-2 både til trin 5). Riv agurk fint, og krydr med et nip salt*.

2

Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie* og citronsaft [1 spsk | 2 spsk ]. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.

3

Riv hvidløg fint. Pres væde fra agurk. Bland agurk, yoghurt og hvidløg i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Krydr kylling med et nip salt* og peber*, og brun i 2 min på hver side. Overfør til en bageplade med bagepapir. Fordel rødløg på samme bageplade, og bag i ovnen i 10-12 min. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

5

Hak resterende rødløg fint. Hak tomat groft. Hak persille groft. Bland rødløg, tomat, persille (gem lidt til anretning), balsamico og en smule olivenolie* med et nip salt* og peber* i en skål.

6

Anret kylling, kartofler, tomatsalat og tzatziki på tallerkener. Top med resterende persille.