
Græsk hakkebøf
med lun bulgurtabouleh og smuldret salatost
Hvornår fik du sidst familien til at smile omkring spisebordet? Med denne opskrift kan du være sikker på at sprede glæde - disse saftige koftaer lavet med salatost har en lækker smag, og vores farverige tabouleh er fyldt med både smag og farve fra grøntsager og urter. En ret, der er hurtig at lave og er lige så tiltalende at se på, som den er god at spise. Fuld score med andre ord!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
4 g
Grøntsagsbouillon
250 g
Hakket oksekød
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
½ stk
Rødløg
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Lime, økologisk
4 g
Middelhavsdrøm
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 stk
Æg (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
4 dl
Vand (trin 1)
Fremgangsmåde
Bring vand* [4 dl | 8 dl] i kog i en gryde. Tilsæt bulgur og grøntsagsbouillon, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra, og kom bulgur tilbage i gryden.
Hak rødløg [1/2 stk, 2P] fint. Bland hakket oksekød, rødløg [1 spsk | 2 spsk], panko, Middelhavsdrøm, æg* [1 stk | 2 stk] og halvdelen af salatost med et nip salt* og peber* i en skål. Form fars til hakkebøffer (1 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg hakkebøffer i 5-6 min på hver side. VIGTIGT: Hakkebøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Skær lime i både. Hak persille fint. Bland yoghurt, et nip persille og et skvæt limesaft med et nip salt* og peber* i en lille skål.
Hak agurk og tomat fint. Bland færdigkogt bulgur, agurk, tomat og resterende rødløg i en skål. Vend persille, et skvæt limesaft og olivenolie* [1 spsk | 2 spsk ] i skålen, og krydr med et nip salt* og peber*.
Anret taboulehsalat og hakkebøffer på tallerkener. Top med resterende salatost. Dryp med persilledressing. Server med resterende limebåde.